Ventspils Jaunrades namā 18. reizi tika noskaidrots Ventspils čempions galda hokejā. Junioru nominācijā čempiona tituls tika izcīnīts astoto reizi, bet starp dāmām un veterāniem – septīto.

Čempionātā piedalījās 17 dalībnieki no Talsiem un Ventspils. Pēc pirmās kārtas, kurā uzvarēja Rūdolfs Kamzols, spēlētāji sadalījās vairākos izslēgšanas turnīros. Astoņi labākie sacentās par čempiona titulu lielajā ceturtdaļfinālā, bet pārējie spēlēja par 9.-12. vietu un 13.-17. vietu. Čempionu ceturtdaļfinālā līdz trijām uzvarām rezultāti bija sekojoši: Rūdolfs Kamzols - Elvis Arhinovičs 3:0 (5:4; 6:3; 5:4); Salvis Skarainis - Alvis Siliņš 2:3 (2:4; 3:1; 2:1(P); 2:4; 3:4(P)); Aleksandrs Žernovojs - Edžus Kaņeps 3:1 (0:2; 3:2 (P); 6:1; 2:1); Elvijs Siliņš - Elēna Rācenāja 3:0 (5:2; 5:4 (P); 3:0). Pusfinālā Elvijs Siliņš uzveica Rūdolfu (5:2; 5:3; 5:1), kurš pēc divu gadu pārtraukuma bija atgriezies sacensību apritē, aizvadot savu otro šīs sezonas turnīru. A. Siliņš ar rezultātu 3:1 (0:4; 5:0; 5:2; 4:3) vinnēja Žernovoju.

Bronzas finālā Rūdolfs tomēr spēja uzveikt Aleksandru ar 3:0 (4:1; 3:2(P); 3:0), bet zelta finālā brāļu Siliņu duelī virsroku ņēma pieredze – Elvijs uzvarēja 3:1 (1:2(P); 6:0; 5:1; 5:2). Alvis savai sudraba godalgai pievienoja arī Ventspils juniora čempionāta zelta medaļu. Junioru sudrabs un bronza tika Elvim Arhinovičam un Mārcim Radelim.

Starp sievietēm Elēna Rācenāja izcīnīja savu trešo pilsētas čempiones titulu. Jāpiemin, ka tikpat reižu šajā nominācijā par Ventspils čempioni kļuvusi Elēnas komandas biedrene Laima Kamzola. Sudraba medaļa šoreiz Sarmai Vēbergai. Veterānu nominācijā piekto reizi pēc kārtas par Ventspils čempionu kļuva Aleksandrs, atstājot aiz sevis talsenieku Salvi Skaraini no Rīgas GHK un komandas biedru Gunti Ernšteinu.

Ar šīm sacensībām noslēdzās arī Ventspils galda hokeja sezona. Latvijas izlases dalībniekiem Ventspils atklātais čempionāts bija viens no pēdējiem sagatavošanās turnīriem pirms Eiropas čempionāta, kurš no 15. līdz 17.jūnijam risināsies Zviedrijā. Šogad Latvijas izlases sastāvā iekļauti septiņi Jaunrades nama komandas spēlētāji: Elvijs Siliņš (Open), Alvis Siliņš (Open; Juniori), Edžus Kaņeps (Open), Elvis Arhinovičs (Juniori), Elēna Rācenāja (Sievietes), Laima Kamzola (Sievietes) un Aleksandrs Žernovojs (Veterāni).

Ventspils atklātais čempionāts (Open)
1.Elvijs Siliņš VJN
2.Alvis Siliņš VJN
3.Rūdolfs KamzolsVJN
4.Aleksandrs Žernovojs VJN
5.Edžus Kaņeps VJN
6.Elvis Arhinovičs VJN
7.Salvis Skarainis Rīgas GHK
8.Elēna Rācenāja VJN
9.Alens Kalniņš VJN
10.Guntis Ernšteins VJN
11.Mārcis Radelis VJN
12.Dāvis Apfelbaums VJN
13.Renārs Zabarovskis VJN
14.Reinis Pēdiņš Ventspils
15.Alekss Ernšteins VJN
16.Sarma Vēberga VJN
17.Ingmārs Šulcs VGHK

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: