Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā 25. maijā, plkst. 13 tiks atklāta jaunā mamogrāfijas iekārta, kā arī pasākuma ietvaros, 1. stāva konferenču zālē plkst. 14:30 ikvienam interesentam būs iespēja klausīties pieredzes stāstus no krūts vēža pacientu atbalsta biedrības “VITA” vadītājas Irinas Janumas.

Digitālā mamogrāfijas iekārta, kas aprīkota ar inovatīvām tehnoloģijām, nodrošina augstu izmeklējuma kvalitāti. Iekārtai ir vislabākie izšķirtspējas rādītāji, kā arī viszemākā starojuma deva standarta izmeklējumiem. Papildu 2D mamogrāfijas skrīningam iekārta ir aprīkota ar 3D tomosintēzes attēlveidošanu, kas ļauj veikt daudz precīzāku diagnostiku.

Mamogrāfijas iekārta iegādāta ERAF projekta “SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” ietvaros. Ventspils šobrīd ir vienīgā reģionālā slimnīca, kurā veic mamogrāfijas izmeklējumus ar tomosintēzi, šis pakalpojums līdz šim bija pieejams tikai Rīgas ārstniecības iestādēs.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Antonija 25.05.2018, 12:21:27

    Tas būs pieejams ar ārsta nosūtījumu,vai varēs izmantot ikviens pacients.Izcenojums?

  • 0
    Jana 25.05.2018, 14:40:31

    Arī interesē šāds jautājums

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 25.05.2018, 17:50:27

    Ja sievietei ir kādas sūdzības par krūts veselības stāvokli, viņa var vērsties pie ārsta speciālista (ģimenes ārsts, ginekologs, onkologs, u.c.), kas izvērtējot veselības stāvokli izsniegs nosūtījumu uz mamogrāfijas izmeklējumu. Ar šādu nosūtījumu pacientu iemaksa ir 2,85 eiro apmērā. Savukārt, ja paciente vēlas veikt izmeklējumu par maksu, bez nosūtījuma, izmaksas sastāda 17,50 eiro. Pirmreizējo profilaktisko pārbaudi iesakām veikt sievietēm pēc 35 gadu vecuma, savukārt atkārtotās pārbaudes no 40 gadu vecuma ieteicams veikt reizi divos gados.

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 25.05.2018, 17:50:35

    Latvijas Republikas Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta informatīvās kampaņas "Pārbaudi veselību, valsts maksā!" mērķis ir palielināt iedzīvotāju izpratni par vēža profilaktisko pārbaužu nozīmīgumu un aicināt tās regulāri veikt, un kampaņas ietvaros sievietes no 50-69 gadiem reizi divos gados saņem valsts apmaksātu krūts vēža profilaktisko pārbaudes uzaicinājuma vēstuli. Ar šo vēstuli ir iespējams mamogrāfijas izmeklējumu veikt bez maksas. Aicinām sievietes izmantot iespēju un pārbaudīt krūts veselību!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: