3. septembrī plkst. 13 koncertzālē “Latvija” izskanēs klausītāju iemīļotā cikla “Ērģeļmūzika svētdienās” trešais koncerts “Pjacolla un Dienvidamerikas ritmi”, kurā Aigars Raumanis (saksofons), Aigars Reinis (ērģeles) un Ernests Mediņš (sitamintstrumenti) atskaņos komponista Astora Pjacollas un Dienvidamerikas mūziku aizraujošā tembrālā kombinācijā.

Programmā dzirdēsiet emociju uzlādētu mūziku - pilnu smeldzes, dramatisma un smalka jutekliskuma.

Lielās mūzikas balvas ieguvēji ērģelnieks Aigars Reinis un saksofonists Aigars Raumanis saspēlē ar vienu no spilgtākajiem jaunās paaudzes latviešu mūziķiem – sitaminstrumentālistu Ernestu Mediņu atklās jaunu Dienvidamerikas mūzikas skanējumu iedzīvinot to ērģeļu stabulēs, saksofona skaņās, nezaudējot ritmisku pulsu. Pretstatā iepriekšējiem koncertcikla “Ērģeļmūzika svētdienās” koncertiem, kuri izgaismoja garīgās mūzikas vērtības, šis koncerts izvērsīs pavisam citu noskaņu – temperamentīgu un aktīvu.

Koncertprogrammā centrālā vieta atvēlēta par tango karali sauktajam pasaulslavenajam argentīniešu komponistam un bandoneonistam Astoram Pjacollam (Astor Piazzolla (1921-1992)). Savā mūzikā mākslinieks ierastajam tango piešķir mūsdienīgus vaibstus ar skaidri saklausāmām džeza un klasiskās mūzikas ietekmēm. No mūzikas, kas domāta dejošanai, Pjacolla tango pārveidojis par mūziku, kuru var aizrautīgi klausīties un kas aizsniedzas līdz sirds dziļumiem, šādi kļūstot par aizsācēju jaunam stilistiskam virzienam – Tango Nuevo.

Koncertā izvēlēto skaņdarbu vidū Gabriela Ortisa (Gabriela Ortiz (1964)) savā “Estudio Tongolele” koķetē ar dzimtās Meksikas ritmiem, komponists Žans Fransuā (Jean François (1912-1997)) iedzīvina Ziemeļaustrumu Brazīlijas noskaņas Baião dejas ritmus savā darbā “Danses exotiques”. Programmā izskanēs pianistu novērtētā Darjī Mijo (Darius Milhaud (1892 – 1974)) svīta "Scaramouche” (1937) un citi spēcīgas enerģijas piepildīti skaņdarbi.

Koncertu organizē SIA „Kurzemes filharmonija”. Pasākumu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Biļetes iegādājamas biļešu tirdzniecības tīklā “Biļešu paradīze”.

Informējam, ka pasākuma laikā iespējama fotografēšana un video filmēšana organizatora vajadzībām. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos, koncertzāles “Latvija” mājas lapas un sociālo tīklu kontos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: