Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) neatbalsta Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa ieceri veikt izmaiņas Ekonomikas ministrijas vadībā.

LTRK līdzšinējo sadarbību ar ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni vērtē kā konstruktīvu un efektīvu un nesaskata pamatojumu maiņai.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis norāda, ka nav racionāla izskaidrojuma, kāpēc jāmaina sekmīgi strādājošs ministrs laikā, kad Latvijai ir svarīga katra dienai, lai palielinātu ekonomikas apmēru.

"Latvijā ir ļoti maz ministru, kuri ir novērtēti uzņēmēju vidū. Indriksone savā darbībā demonstrējusi piemēru uzņēmēju iesaistei un līdzdalībai lēmumu pieņemšanā," uzsver Rostovskis, piebilstot, ka Indriksone apliecinājusi, ka uzņēmēju viedoklis ir nozīmīgs ekonomikas transformācijā.

"Aicinām Ministru prezidentu pārdomāt šo izmaiņu efektivitāti un ietekmi uz iesāktajām pārmaiņām," min Rostovskis.

Viņš arī pauž pārliecību, ja valdības vadītājs vēlas "vairot dinamiku" ministru komandā, to var darīt, nevis uz ekonomikas ministres rēķina, bet meklējot racionālākus veidus, kā optimizēt valdības darbu.

Lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš rosina Nacionālās apvienības (NA) politiķim Rihardam Kolam ieņemt ārlietu ministra amatu, "Apvienotajam sarakstam" (AS) pārņemt Ekonomikas ministrijas (EM) un "Jaunajai vienotībai" (JV) - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadību. Tas nozīmētu ministriju rotāciju starp partneriem, jo pašlaik JV atbildībā ir Ārlietu ministrija, NA atbildībā ir EM un AS pārziņā ir VARAM.

Tāpat piedāvājums paredz, ka Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja amatu no NA pārņemtu JV.

Tāpat premjers rosina JV, AS un NA parakstīt memorandu par vairākiem paveicamajiem darbiem.

LTRK ir apvienojušies gandrīz 6000 biedru - visu Latvijas reģionu un nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi, asociācijas, pilsētu uzņēmēju klubi, un citas uzņēmēju apvienības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: