Latvijas basketbola komanda "Ventspils" paziņojusi par papildinājumu sastāvā – komandai pievienojies 22 gadus vecs Serbijas uzbrucējs Toma Vasiļjevičs, kurš pirms pieciem gadiem Latvijā kļuva par Eiropas U18 čempionu. Pievienosies arī Valters Vēveris, kurš lielāko daļu karjeras pavadījis "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandā.

"Esmu ļoti priecīgs un pagodināts pievienoties basketbola klubam ar lieliskām tradīcijām, kurā ir sagatavoti daudzi izcili basketbolisti. Ar nepacietību gaidu brīdi, kad varēšu iepazīties ar komandas biedriem, kluba menedžmentu un, protams, faniem," kluba paziņojumā citēts Toma Vasiļjevičs.

206 cm garais Vasiļjevičs iepriekš pārstāvējis tikai Serbijas klubus. Aizvadītajā sezonā "Vrsac Swisslion" komandā viņš piedalījās 28 spēlēs, vidēji nospēlējot 26,7 minūtes un gūstot 13 punktus. Viņa rēķinā Serbijas līgā bija arī 6.4 atlēkušās bumbas un 1.3 rezultatīvas piespēles.

Vasiļjevičs aizvadītajā sezonā soda metienus izpildīja ar 73% precizitāti, kā arī trāpīja 32% tālmetienu, kurus gan neizpildīja daudz – vidēji 1,5 izmesti tālmetieni spēlē.

Vasiļjevičs ir pārstāvējis Serbijas U19 izlasi pirms četriem gadiem notikušajā Pasaules kausa izcīņā, kā arī 2018. gadā kopā ar Serbijas U18 izlasi kļuva par Eiropas čempionu. Toreiz turnīrs norisinājās Latvijā, un tieši Latvija pret Serbiju spēlēja finālā. Serbijas U18 izlase toreiz uzvarēja ar 99:90. Finālmačā Vasiļjevičs gan laukumā nedevās.

Savukārt Vēveris savu karjeru sāka Valmieras komandā, bet 2018. gadā pievienojās Spānijas ACB līgas kluba Andoras "Morabanc" sistēmai, spēlējot vienības jauniešu komandā Spānijas pēc spēka ceturtās līgas čempionātā, kā arī jaunatnes līgā.

Pēc vienas sezonas Spānijā Vēveris atgriezās Valmierā, pavadot vienu sezonu valmieriešu rindās uz īres tiesībām, bet pēc tam aizvadot vēl trīs sezonas "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandā, kļūstot par vienības līderi.

Aizvadītajā sezonā 23 gadus vecais basketbolists Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LBL) 28 mačos vidēji izcēlās ar 11,6 punktiem, 3,2 atlēkušajām bumbām un 3,6 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat viņš kopā ar Latvijas U18 izlasi 2018. gadā izcīnīja Eiropas čempionāta sudrabu, bet gadu vēlāk bija valstsvienības sastāvā pasaules U19 čempionātā, kurā Latvijas basketbolisti ierindojās 12. pozīcijā. 2021. gadā Vēveris Latvijas pieaugušo izlases kandidātu treniņā iedzīvojās ceļgala krustenisko saišu plīsumā.

"Ventspils" komandas sastāvā šobrīd ir Linards Jaunzems, Edvards Mežulis, Išmaels El-Amins, Renārs Birkāns, Dāvis Ozers, Rodrigo Būmeisters, Rūdis Donis, Jānis Censonis un Ronalds Zaķis.

Pagājušajā sezonā "Ventspils" LBL finālsērijā ar 1-4 piekāpās "VEF Rīga", bet LBL izslēgšanas spēlēs nepārvarēja ceturtdaļfinālu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: