Sestdien, 7. maijā plkst. 11 Piedzīvojumu parkā jau tradicionāli 12 reizi ar krāšņu velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona. Šogad velobrauciena moto ir ''Pretī vasaras košumam''.

Atbilstoši moto velobrauciena dalībnieki ir aicināti padomāt par sava velosipēda un apģērba noformējumu. Kā jau ierasts, interesantākā noformējuma īpašnieki, saņems pārsteiguma balvas! Pavisam plānots apbalvot dalībniekus sešās dažādās nominācijās, kā arī tiks pasniegtas pateicības lielākajiem kolektīviem.
Velobrauciens notiks divās trasēs: 2,1 km garajā bērnu trasē un 8,6 km garā trasē.
- Bērnu distance (2,1 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Pionieru iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā.
- Garā trase (8,6 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Lielais prospekts – Kroņu iela – Loču iela – K.Valdemāra iela – Ostas iela – Prāmju iela – Kuldīgas iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā.
Velobraucienam iepriekš nav jāreģistrējas.
Pulcēšanās vietā pie Piedzīvojuma parka galvenajiem vārtiem mazos velo braucējus uzmundrinās jautra bērnu mūzika, sagaidīs tēli – Bitīte, Mārīte. Pēc brauciena velo dalībniekus priecēs popgrupa ''Jūras akmentiņi'' dziedātāji.
Katrs Velo brauciena dalībnieks pēc finiša saņems īpašo sertifikātu un uzlīmi, un visi brauciena dalībnieki tiks cienāti ar Spēka putru.
Visas dienas garumā darbosies Piedzīvojuma parka atrakcijas. Bērnu Velo brauciena dalībniekiem būs iespējams bez maksas apmeklēt vienu no Piedzīvojumu parka atrakcijām.
Lai velobrauciena starts visiem būtu drošs un ērts, dalībnieki pēc brīvprātības principa tiks sadalīti trīs koridoros. Katrs koridors būs norobežots un koridoros atbildīgie organizatori koordinēs dalībnieku stāšanos startam.

Velobrauciena pasākuma norise:
Bērnu distance 2,1km
10 – 10.15 Bērnu velobrauciena dalībnieku pulcēšanās;
10.15 Starts Bērnu velobraucienam 2,1km;
10.30 Bērnu velobrauciena finišs;
10 – 13 Radošās darbnīcas bērniem un  Tūrisma informācijas centra aktivitātes;
10.30 – 11 Koncerts bērniem. Uzstājas popstudija ''Jūras akmentiņi''.
Distance 8,6km
10.30 – 10.55 Velobrauciena dalībnieku pulcēšanās;
10.40 – 10.55 Muzicē metālpūšamo instrumentu ansamblis ''Ventspils Brass'';
10.55 Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja uzruna;
11 Starts velobraucienam. Distance 8,6 km.
11.20 Sertifikātu un uzlīmju saņemšana. Spēka putras baudīšana;
11.40– 12.15 Ata Ieviņa un grupas ''Windy Temper'' koncerts;
12.20 – 12.35 Velobrauciena nomināciju apbalvošana un galvenās balvas izloze

Atceries par drošību!
Organizatori atgādina, ka, dalībniekiem piedaloties velobraucienā, jāizmanto aizsargķivere, kura kritiena gadījumā pasargā braucēja galvu no smagām traumām. Neviens riteņbraucējs nav pasargāts no paša nejaušām kļūdām. Labāk, lai krītot saskrāpējas un ieplaisā ķivere, nevis gūsti traumas Tu pats!
Likums nosaka, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam ķivere ir obligāta.

Satiksmes ierobežojumi!
No plkst. 10 – līdz plkst. 12 velobrauciena trasē iespējami satiksmes ierobežojumi un ielu slēgšana, kā arī tiks ierobežota sabiedriskā transporta kustība pilsētā, tāpēc iespējama autobusu kavēšanās.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    reku 03.05.2022, 10:11:38

    Tūrisma velo sezona-tas pareizi uzrakstīts.Bez "un" starpā.
    Jo daudziem riteņbraucējiem sezona nekad neizbeidzas,velosipēdu izmantojot kā ikdienas pārvietošanās līdzekli.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: