No 6. aprīļa Pārventas bibliotēkā, skatāma Ventspils fotokluba ''Moments'' un Rīgas fotokluba ''Āgenskalns'' kopizstāde ''Pamanīt sarkano''. Abi fotoklubi vienojās kopīgam foto projektam par sarkano krāsu – tā simbolizē uguni, asinis, dzīvību, mīlestību un erotiku, kā arī drosmi, cīņu un naidu.

Sarkanās krāsas devīze ir – nekad neapstāties! Šī krāsa iedvesmo un dod spēku turpināt aizsākto darbu. Savukārt antīkajā kultūrā valdīja uzskats, ka sarkanā krāsa spēj pasargāt no briesmām.

Sarkanās krāsas tēma fotogrāfijās ir parādīta ļoti daudzveidīgi – gan tonalitātes ziņā, gan nofotografēto objektu dažādībā. Katra fotogrāfija ir ar savu stāstu – par ikdienišķi sarkano, par erotiski sarkano un brīdinoši sarkano.

Izstādes atklāšanā sestdien, 9. aprīlī, plkst.13 Pārventas bibliotēkā piedalīsies fotokluba ''Moments'' dalībnieki Juris Presņikovs, Ģirts Dreimanis, Līga Sondare, Līga Ūdriņa, Tatjana Udoda, Irina Saveka, Larisa Cekanaviča, Jūlija Lurina un Janeks Panasenko, kā arī Rīgas fotokluba ''Āgenskalns'' biedri Valters Poļakovs, Ojārs Fals, Rita Bormane, Sigita Šrēdere, Sindija Ratniece, Dagnija Āboltiņa, Daina Burve, Brigita Gulbe un Kitija Lakse.

Izstāde Pārventas bibliotēkā būs skatāma līdz 30. aprīlim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: