Turpinās aktīva šorttreka sezona un kamēr Roberts Krūzbergs jau devies uz Olimpiskajām spēlēm Pekinā, pārējie sportisti sekmīgi turpina dalību ISU Junior Challenge un Danubia kausa sacensībās.

Vecāko grupu dalībnieki (vecāki par 18 gadiem, Junior A, Junior B) šajā sezonā sacenšas ISU Junior Challenge seriālā, kas notiek gan Austrumeiropā, gan Rietumeiropā. Katrā zonā notiek kvalifikācijas sacensības un finālam kvalificēsies 8 labāki dalībnieki katrā vecuma grupā. Šobrīd finālsacensībām kvalificējusies Anna Jansone Junior A grupā un Alīna Usatova Junior B grupā.

Jaunāko vecuma grupu dalībnieki ( Juniors D un Juniors C) trīs posmos sacentās Danubia sērijas sacensībās. Kopvērtējumā, 10 labākie jaunieši un juniori katrā vecuma grupā no Austrumeiropas un tikpat no Rietumeiropas tiksies finālsacensībās. Šobrīd uz startu finālā pretendē Maksims Soleičuks, Tomass Kitoks un Valters Kanbergs Junior C grupā, kā arī Timurs Šafranskis Junior D grupā. Dalībnieku sastāvu Starptautiskā Slidošanas apvienība (ISU) nosauks tuvākajā laikā. Covid-19 ierobežojumu dēļ šobrīd nav zināmas finālsacensību norises vietas, bet tās plānotas februāra otrajā pusē.

Tāpat zināms, ka no 4. līdz 6. martam Polijas pilsētā Gdaņskā notiks pasaules junioru čempionāts, kuram kvalificējušās Ventspils Augstas klases sportistu sagatavošanas centra un sporta skolas Spars šorttrekistes Anna Jansone un Alīna Usatova. Latvijas izlases stafetes komandā startēs Laura Petroviča.

No 20. līdz 25. martam Vuokatti, Somijā notiks Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde, kurā šorttreka sacensībās piedalīsies Anna Jansone un Alīna Usatova. Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls ir viens no nozīmīgākajiem pasākumiem, kas paredzēts tiem jaunajiem Eiropas sportistiem, kas notiek reizi divos gados un tajā var piedalīties sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Ziemas festivālā dalībnieki sacenšas 10 olimpiskajos sporta veidos: kalnu slēpošana, biatlons, distanču slēpošana, kērlings, daiļslidošana, hokejs, šorttreks, tramplīnlēkšana, snovbords un ziemeļu divcīņa. Plānots, ka piedalīsies 1600 dalībnieki no 50 valstīm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: