Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 20. janvāra plkst. 6.30 līdz 21. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 68 izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, 65 uz glābšanas darbiem, bet vēl divi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar vakarā VUGD Kurzemē saņēma izsaukumus, kas saistīti stiprā puteņa radīto bojājumu novēršanu. Vakar tika saņemti 47 izsaukumi, kur uz ceļa braucamām daļām bija uzkrituši koki. Vairums šo izsaukumu tika saņemti laika posmā no plkst. 17-22. Visvairāk izsaukumu tika saņemti uz Ventspili (12). Uz citiem novadiem un pilsētām Kurzemē tika saņemti: Ventspils novadu (9 izsaukumi), Liepāju (9 izsaukumi), Kuldīgas novadu (8 izsaukumi), Talsu novadu (4 izsaukumi), Dienvidkurzemes novadu (2 izsaukumi) un Saldus novadu (2 izsaukumi).

Vakar plkst. 17.34 tika saņemts izsaukums uz Brīvības ielu, kur uz četrām vieglajām automašīnām bija uzkritis koks. Ugunsdzēsēji glābēji koku sazāģēja un atbrīvoja visas automašīnas. Plkst. 18.04 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Vēl vairāki izsaukumi bija saistīti ar bojātu konstrukciju apdraudējuma novēršanu. Tā plkst. 18.23 tika saņemts izsaukums uz Lielo prospektu, kur piecstāvu dzīvojamās mājas jumtam stiprais vējš bija norāvis metāla loksni. Ugunsdzēsēji glābēji loksni demontēja un apdraudējumu novērsa. Plkst. 19.54 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Vakar VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Dienvidkurzemes novada Grobiņas pagastā, kur bija avarējis pasažieru autobuss un NMPD mediķiem bija jānogādā divi cietuši cilvēki. Pasažieru autobusi bija avarējuši arī Ventspils novada Tārgales un Užavas pagastā, kā arī Dienvidkurzemes novada Vecpils pagastā, bet Ventspils novada Vārves pagastā bija avarējis mikroautobuss. Visos notikumos cilvēki no transportlīdzekļiem bija evakuējušies pašu spēkiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 139 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 119 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: