Ventspils Galvenajā bibliotēkā sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā no 11. oktobra būs aplūkojama zviedru fotogrāfa Dāvida Holmerta fotogrāfiju izstāde ''Pāri Baltijas jūrai: 1944 - 1945''.

No Zviedrijas atvestajā fotogrāfiju izstādē skatāma Dāvida Holmerta foto hronika par bēgļiem no Latvijas, kuri piedzīvodami kara šausmas savā zemē, izmisuma dzīti, kāpa vienkāršās, primitīvās zvejnieku laivās un devās tumšajos Baltijas jūras ūdeņos, lai nonāktu Gotlandē (Zviedrijā). Diemžēl ne visi nonāca šajā salā, jo ceļā viņus iznīcināja gan vācu, gan krievu izliktās mīnas, šāvienus raidīja abu armiju karakuģi, dzīvības paņēma arī jūra. Fotogrāfiju izstāde ir vienreizēja dokumentācija ne tikai par latviešu izmisīgajiem centieniem tikt brīvībā, bet arī par zviedru iedzīvotāju iesaistīšanos bēgļu sagaidīšanā un aprūpē.

Izstāde bibliotēkā būs apskatāma līdz 30. novembrim.

14. un 15. oktobrī Ventspilī notiks Ziemeļvalstu dienas, kas pilsētas un novada iedzīvotājiem piedāvās iespēju piedalīties semināros un diskusijās, klausīties priekšlasījumus, apmeklēt izstādes un klausīties koncertu. Vairāk par visām aktualitātēm lasi ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: