Pēdējo nedēļu laikā vērojama strauja epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās. Pēc SPKC datiem laikā no 27.septembra līdz 3.oktobrim atklāto Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits pieaudzis par 62,2 %, un nereti Covid 19 slimnieks pārvietojies arī ar sabiedrisko transportu, tādējādi palielinot inficēšanās risku pasažieru vidū.

Tāpēc atgādināsim svarīgākos piesardzības pasākumus.

Šobrīd valstī ir noteikts, ka autobusā (vai citā sabiedriskajā transportlīdzeklī) vienlaikus var pārvadāt 80% no kopējā atļautā pasažieru skaita.

Pasažieriem jāatceras, ka, pārvietojoties ar sabiedrisko transportu:

  • obligāti jāizmanto mutes un deguna aizsegs, kas pilnībā aizklāj gan muti, gan degunu.

Tikai tad, ja mutes un deguna aizsegs tiks valkāts pareizi, tas spēs mazināt inficēšanās risku. Diemžēl sabiedriskajā transportā nereti novērojams, ka pasažieri šo ierobežojumu ievēro pavirši, aizsedzot tikai muti.

Atgādinām, ka:

  • autobusa vadītājam ir tiesības neuzņemt vai izsēdināt no autobusa pasažieri, kuram nav mutes un deguna aizsega vai arī tas netiek pareizi lietots.

Vienlaikus jānorāda, ka autobusa vadītājam galvenais uzdevums ir vadīt sabiedrisko transportlīdzekli un rūpēties par pasažieru drošu pārvadāšanu, līdz ar to nav iespējams izsekot līdzi katra pasažiera rīcībai autobusa salonā. Tāpēc aicinām pasažierus būt disciplinētiem un arī pašiem sekot līdzi tam, kā tiek lietots mutes un deguna aizsegs.

Ievērojot to, ka viens no būtiskiem epidemioloģiskās drošības nosacījumiem ir distancēšanās, aicinām:

  • rūpīgi izvērtēt katra brauciena nepieciešamību un iespēju robežās izmantot sabiedrisko transportu laikā, kad ir mazāk pasažieru;

  • iekāpjot sabiedriskajā transportā, ievērot distancēšanos;

  • neizmantot sabiedrisko transportu īsiem braucieniem, tā vietā izvēloties citus pārvietošanās veidus.

Pašvaldības SIA ''Ventspils reiss'' atgādina, ka nepieciešamības gadījumā pasažieriem vēl aizvien autoostā ir iespēja saņemt pašvaldības sarūpētās vairākkārt izmantojamās sejas aizsargmaskas. Tāpat uzņēmums veic visus paredzētos epidemioloģiskās drošības pasākumus; autobusu dezinfekciju starp reisiem un darba dienas beigās, vēdināšanu u.c.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Arī ventspilniece 07.10.2021, 16:31:13

    Neapskaužu autobusu vadītājus,kuriem nereti nākas pabendēt savus nervus dēļ neapzinīgiem brauktgribētājiem.
    Vai "Ventspils reiss" nevarētu nodrošināt visu autobusu vadītāju apgādi ar elektrošoka ierīcēm,kādas nu civilpersonām atļauts lietot?
    (Čigāni tos verķus labi pazīst un respektē.)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: