Sestdien, 7. augustā, no plkst. 11 līdz 15 Ostas ielas promenādē pie Vecā Spīķera vēl nebijis, radošs, jautrs un izklaidējošs notikums ''Garšu cīņas'', kurā Latvijā mīlēti un starptautiski atzīti pavāri dalīsies savā pieredzē, sacentīsies savā starpā, kopā veidos kulināro gleznu un garāko sviestmaizi pilsētā.

Visdažādākās pasaules valstu virtuves un interaktīvas performances, degustācijas un meistarklases, vīnziņu padomi, pavāru stāsti un dalīšanās ar jautriem un kurioziem atgadījumiem no banketiem un dažādiem pasākumiem, ēdienu gatavošanas šovs, dalīšanās ar receptēm un virtuves noslēpumiem, konkursi, laba mūzika, viktorīnas un vērtīgas balvas, iespēja baudīt unikālus ēdienus, bet profesionālā vīnzine Inese Vicupa atklās dažādus knifus, kā izvēlēties vīnu pie ēdiena.

''Garšu cīņās'' piedalīsies:

Raimonds Zommers – restorāna ''Kaļķu vārti'' šefpavārs, vairāku zelta medaļu ieguvējs. Ēdināšanas servisu nodrošinājis gan Spānijas karaļpārim, Slovēnijas, Čehijas, Polijas, Turkmenistānas un citu valstu prezidentiem kā arī Viņa Augstības Monako firsta Alberta II, Bo marķīza vizītei Latvijā,

Svetlana Riškova - Latvijas pavāru kluba un Latvijas Bocuse d`Or akadēmijas prezidente, TV šova ''Mūsdienu Latvijas garšas'' 1. un 3. sezonas fināliste. Vairāku Latvijas un starptautisko pavāru konkursu uzvarētāja;

Ina Poliščenko - Latvijas gada pavāre 2015., starptautiskā Dienvidkorejas kulinārijas konkursa Saloniki Grieķijā zelta medaļas ieguvēja kategorijā - restorānu deserts, kā arī Latvijā restorānu ekselences TOP 30 labākā deserta balvas ieguvēja;

Aigars Sīlis - Baltijas valstu konkurencē ieguvis pirmo vietu konkursā ''Baltijas kulinārais matojums'', ''Latvijas 2012. gada labākais pavārzellis'';

Kaspars Jansons - savas profesionālās gaitas sācis restorānā ''Vincents'' vidusskolas vecumā, piesakoties vasaras darbam. Pēc tā vairākus gadus strādājis ''Hotel Bergs'' restorānā. Stažējies arī Michelin restorānos Eiropā, piemēram, 2014. gada pasaules labākajā 3 Michelin zvaigžņu restorānā Noma (Kopenhāgena), 3 Michelin zvaigžņu restorānā Braiersbronn (Vācija) un 2 Michelin zvaigžņu restorānā La Table de Gourmet (Francija).

Vadītāja lomā Roberto Meloni, kas uzklausīs padomus un ieteikumus un gādās par jautru ceļojumu garšu pasaulē.

Vēl ''Garšu cīņās'' piecas labākās novada toršu cepējas sacentīsies savā starpā, gatavojot katra savu Ventspils svētku torti, ko vērtēs pieci profesionāli pavāri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: