Ar diviem panākumiem Pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīru iesākusi Latvijas izlases, kuras rindās spēlē arī ventspilnieks Klāvs Čavars, kuram padevās divi atšķirīgi mači.

Priekškvalifikācijas turnīrs risinās Arēnā Rīga, un Latvija to sāka ar spēli pret Rumāniju, kurā ātri vien izdevās tikt pie pārsvara, kas šaubas par spēles uzvarētāju neradīja. Viesi savus pirmos divus punktus guva, kad mājinieki bija sakrājusī jau 21, bet pēc desmit spēles minūtēm mūsējie bija vadībā 37:16. Rumānijai tika ļauts uzvarēt tikai vienā ceturtdaļā – pēdējā –, kas Latvijas izlases garastāvokli un spēles iznākumu ietekmēt nevarēja. Mūsējie sāka ar pārliecinošu uzvaru 108:72.

Klāvs Čavars laukumā devās starta pieciniekā un nospēlēja gandrīz 18 minūtes, kurās guva 11 punktus, savāca piecas atlēkušās bumbas, pa divām reizēm piespēlēja un bloķēja, kā arī vienu piespēli pārķēra. Arī spēli pret Baltkrieviju Klāvs sāka starta sastāvā, taču šoreiz maču viņam izbojāja personīgās piezīmes. Desmit minūšu laikā viņš pamanījās četras reizes pārkāpt noteikumus, tika nomainīts un otrajā puslaikā laukumā vairs nedevās (0 punktu, 3 atlēkušās bumbas, 1 piespēle, 1 pārķerta bumba).

Arī Latvijas izlasei mačs ar baltkrieviem sanāca krietni vien smagāk. Lai gan mača sākumā izdevās tikt pie astoņu punktu pārsvara, sāncenšiem bija pa spēkam pietuvoties un arī pārņemt vadību. Pēdējā ceturtdaļā Baltkrievija, kas labi izmantoja iespaidīgo centru Artjomu Parahovski un precīzi šāva no tālās distances, tika arī pie septiņu punktu pārsvara, tomēr mājinieki spēja lauzt šo maču. Īstajā brīdī iniciatīvu savās rokās ņēma kapteini Dairis Bertāns, kurš gan trāpīja tālmetienus, gan bija veiksmīgs caurgājienos un no soda metienu līnijas. Ceturtdaļas otro pusi Latvija uzvarēja 27:11 un visā mačā svinēja panākumu 92:83.

Šodien savā starpā tiksies Rumānija un Baltkrievija, bet mūsējiem atlikušās divas spēles jāaizvada 11. un 12. augustā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: