Jau šajā sestdienā, 17. aprīlī plkst. 15, tiešraidē no koncertzāles ''Latvija'' izskanēs koncertcikla ''Mūzikas skola skan!'' pirmais koncerts, kur uzstāsies Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēknis Andrejs Mārtiņš Grīnbergs.

Jaunā pianista priekšnesumu, kā arī koncertzāles flīģeļa skanējumu būs iespējams novērtēt, pieslēdzoties Ventspils Mūzikas vidusskolas sociālo tīklu - Facebook un Youtube - kontiem. Skaņas translācija tiks organizēta arī Lielajā laukumā.

Koncerta programmā iekļauta Johana Sebastiāna Baha Prelūdija un fūga sol minorā no Labi temperētā klavīra 2. daļas (BWV 885), Ludviga van Bēthovena Septītā sonāte Re mažorā op. 10 nr. 3, Ferenca Lista Transcendentālā etīde nr. 10 fa minorā, Andreja Grīnberga skaņdarbs ''Trīs jūras prelūdijas'' un Kloda Debisī ''Līksmības sala''.

Talantīgais 4. kursa students Andrejs Mārtiņš Grīnbergs, kurš līdzās klavierspēlei (pedagogs - Endijs Renemanis) apgūst kompozīciju pie Andra Dzenīša, ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, piedalījies festivālos, kā arī meistarklasēs kopā ar Igoru Lazko, Juri Žvikovu, Antuānu Buvī, Džonu Mortensenu, Viljamu Goldšteinu.

Ventspils Mūzikas vidusskolas audzekņu un pedagogu koncerti cikla ''Mūzikas skola skan!'' ietvaros tiešsaistē izskanēs arī 24. un 30. aprīlī.

Koncerti tiek organizēti sadarbībā ar SIA ''Kurzemes filharmonija''.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: