Arī Ventspils novada deputātu kandidātu sarakstos ir visdažādāko profesiju pārstāvji. Deputāta darbu gatavs uzņemties instrumentu asinātājs, aktieris un vairāki sporta skolotāji. 

Par pilsētas deputātu kandidātu sarakstos pārstāvētajām profesijām jau rakstījām. Ventspils novada vēlēšanās, kā ziņots iepriekš, piedalīsies trīs partiju saraksti.

1. kārtas numuru izlozējuši politiskās partijas Latvijas Reģionu apvienība pārstāvji, un saraksta 1. numurs uzticēts biedrības SIETS valdes priekšsēdētājai, biedrības Popes muiža valdes loceklei, Rīgas Stradiņa universitātes laborantei un Ventspils novada domes deputātei Dacei Vašukai, kas studējusi politikas zinātni. Aiz saraksta līderes seko ilggadējais domes priekšsēdētāja vietnieks, agronomijas maģistra diplomu ieguvušais Māris Dadzis. Sarakstā ir zemnieku saimniecības īpašnieks, uzņēmumu vadītāji un pašvaldības uzņēmuma struktūrvienības vadītājs, kultūras un izglītības iestāžu vadītājas, skolotāji, būvdarbu vadītājs, datorsistēmu un datortīklu administrators, tūrisma informācijas konsultante, lentu asināšanas operators kokapstrādes uzņēmumā, alus darītavas elektrisko iekārtu speciālists un bezdarbnieks. Sarakstu noslēdz aktieris un ābeļdārza saimnieks Gatis Gāga.

2. numurs gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās ticis Latvijas Zemnieku savienībai, kuru pārstāv Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, kas savulaik apguvis zooinženiera profesiju. Sarakstā ir divu novada skolu direktores, viens direktores vietnieks, pirmsskolas izglītības skolotāja, divu bibliotēku vadītājas, vairāku uzņēmumu valdes priekšsēdētāji un zemnieku saimniecību vadītāji. Ir arī ģimenes ārste, lietvedis un laikraksta redaktore. Saraksta pašā apakšā ir Popes pagasta pārvaldes vadītājs Mārtiņš Libkovskis, kas savulaik bija novada domes deputāts un priekšsēdētāja vietnieks, bet pēdējās vēlēšanās vēlētāju uzticību neieguva.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!» – «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» saraksts ieguvis 3. numuru. Šoreiz par saraksta līderi izraudzīts AS Sadales tīkls operatīvā darba speciālists, domes deputāts un partijas Ventspils nodaļas vadītājs Andis Zariņš. Savukārt iepriekšējo pašvaldību vēlēšanu līderis, privāta uzņēmuma darbu vadītājs Gaidis Bože startē ar 3. kārtas numuru. Starp saraksta deputātu kandidātiem ir zemnieku saimniecības īpašnieks un pārvaldnieks, uzņēmuma valdes priekšsēdētāja, trīs sporta skolotāji, ugunsdzēsējs – glābējs, skolas direktore, uzņēmuma realizācijas daļas vadītājs, būvniecības projektu vadītāja, zvejas kontroles daļas vadītāja vietnieks, būvgaldnieks, pārvaldnieks, instrumentu asinātājs, stādaudzētavas īpašnieks. Kā pēdējā sarakstā ierindota Ventspils Sociālā dienesta darbiniece Andra Auza.

Atšķirībā no Ventspils pilsētas, novada deputātu kandidātu sarakstos ir daži pārstāvji (trīs kandidāti jeb 3,6%), kas ieguvuši tikai pamatizglītību. Divi no tiem pārstāv Latvijas Reģionu apvienību, viens ir Nacionālās apvienības sarakstā. Vidējo izglītību ieguvuši 13 kandidāti, bet augstākā izglītība ir 38 deputātu kandidātiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: