Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju māja sadarbībā ar Ventspils bibliotēku jau vienpadsmito reizi rīkoja ''Kurzemes prozas lasījumus''. Šogad, ņemot vērā valstī noteiktos stingros aizliegumus, tika labots konkursa nolikums un pirmo reizi darbu lasījumi notika attālināti, tos iesūtot video formātā. 

Žūrija, pieņemot lēmumu, vērtēja gan tekstu, gan iesūtīto video lasījumu un galveno balvu - dalība festivālā ''Prozas lasījumi'' Rīgā - piešķīra Laurai Mierkalnei par darbu ''Otaro''. Mierkalnei tika piešķirta arī iespēja vienu nedēļu dzīvot Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā, kā arī žurnāls ''Domuzīme'' dāvāja gada abonementu un iespēju publicēt savu stāstu.

Otro vietu saņēma Krišs Grunte par darbu ''Vēnātio'' un žurnāls ''Domuzīme'' Krišam Gruntem arī piešķīra iespēju publicēt apbalvoto stāstu. Trešā vieta piešķirta Gunai Rozei par darbu ''Rezervists''.

Apbalvoto darbu video lasījumus var skatīt Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils bibliotēkas mājas lapās un sociālos tīklos.

Šogad ir arī vairākas specbalvas. Ventspils bibliotēka balvu piešķīra Guntim zariņam par darbu "Melnās Līzes krusts", novērtējot īpaši pārdomāto lasījuma video noformējumu.

Ventspils muzejs savu specbalvu piešķīra Laurai Jerumai par darbu ''La Desserte''.

Konkursa žūrijas sastāvā ir literāti Kristīne Ulberga, Jānis Vādons, Ieva Rupenheite un Laimdota Sēle, kā arī Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: