Vasaras Saulgrieži un Līgo svētki ir īpašs laiks, kad gan daba ir pilnbriedā, gan dziesmu un deju soli gribas turpināt līdz pat saules lēktam. Lai arī šogad ikvienam izdotos atrast sev piemērotāko līgošanas vietu, Ventspils Tūrisma informācijas centrs iepazīstina ar līgošanas iespējām Ventspilī un novadā.

VENTSPILĪ
Notikumu cikls "Ventspils skan"
20. jūnijā no plkst.10 līdz 12 Vecpilsētas tirgus laukumā Zāļu tirgus ietvaros ar ielīgošanas programmu uzstāsies dziesmu ansamblis ''Ventiņ'', folkloras kopa ''Laipa'', pūtēju orķestris ''Ventspils'', sieviešu koris ''Lība'' un sieviešu vokālais ansamblis ''Rudens roze''.

Zāļu diena
21. jūnijā no plkst.12 līdz 13 Piejūras brīvdabas muzejā svinēs Zāļu dienu. Varēs dziedāt kopā ar jauktā kora ''Kaiva'' dziedātājiem un Ventspils vokālo grupu, kā arī visskaistākās dejas izdejos deju ansambļa ''Liedags'' dejotāji. Zāļu dienas pasākumā Brīvdabas muzejā darbosies Mazbānītis, kā arī apmeklētājiem būs atvērtas pastāvīgās Brīvdabas muzeja ekspozīcijas.

Līgo svētki
23. jūnijā no plkst.11 - 12 ar Līgo dziesmām pieskandinās pilsētas ielas, kurās dosies ekskursiju vilcieniņš ar Kultūras centra folkloras kopu "Laipa" un dziesmu ansambli "Ventiņ" dalībniekiem.

VENTSPILS NOVADS
Popē 21. jūnijā plkst. 15 ielīgos vasaras saulgriežus kopā ar folkloras kopu "Pūnika".

Tārgalē 21. jūnijā plkst. 16 Zāļu diena Lībiešu zvejnieku sētā kopā ar Tārgales pagasta dziedošiem kolektīvu dalībniekiem. Dalība pasākumā iepriekš jāpiesaka pa tālruni 29595334.

Vārvē 19. jūnijā plkst.17 pie Zūru muzeja ratnīcas "Kas tas ir, kas aug pļavā?". Par to, kādi ir ārstniecības augi, kuras drogas, kad vācamas un kam paredzētas pastāstīs permakultūras saimniecības "Lībnieki" saimniece Gunta.

Zūrās 20. jūnijā plkst. 18 pie muzeja ratnīcas notiks atpūtas pēcpusdiena pie galdiņiem. Plkst.18 filmas "Smelies spēku dabā" skatīšanās, kopā dziedāšana ar muzikantu Artūru Bāni. Pasākums plānots ar ielūgumiem.

Usmā 21. jūnijā plkst. 19 muzikāli izklaidējošs uzvedums ''Pētera Pusmucāna nedienas pirms Līgo'' kopā ar VPDK ''Usma'', Usmas a/t ''Suflē'' un brāļiem Rozentāliem. Pasākums notiks trīs ''stacijās'': plkst. 19 - daudzdzīvokļu namu sētā, plkst. 19.30 - pie pagasta pārvaldes un plkst. 20.30 - tautas nama ''Usma'' dārzā.

Zirās 20. jūnijā plkst. 12 Ziru centrā tiks uzstādīts Zārds, kurā Ziru iedzīvotāji tiks aicināti iekārt savus pērnā gada vainagus. 22. jūnijā plkst. 17 pie Ziru pagasta, Līgo svētkiem veltīts koncerts. Uzstāsies Ziru ansamblis un amatierteātra aktieri izspēlēs divus skečus no ''Skroderdienas Silmačos''.

Puzē 22. jūnijs plkst. 19 Puzes mazajā parkā Līgo ielīgošana kopā ar Puzes amatierteātri ''Un tā tāļāk'' un folkloras kopu ''Sītava''.

Ugālē 22. jūnijs - Ielīgošana, no plkst. 9 - Teātra ''Ugāles drāma'' un folkloras kopas ''Urdava'' uzvedums Tirgus laukumā.

Užavā 19. jūnijā plkst. 19 Užavas estrādē Jāņu ielīgošana ''Gandrīz kā limuzīns Jāņu nakts krāsā''. Piedalīsies Užavas un Ziru pašdarbnieki.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    aga 15.06.2020, 17:43:58

    Krustmāte florence nerīkos lielu pieņemšanu kur visiem patusēt? Savādāk masu pasākumi viltotās pandēmjas dēļ atcelti :D

  • -3
    Pilsēta 15.06.2020, 18:34:38

    A ko ta šogad reņķenē nevarēs piedzerties un pagulēt pie ugunskura?

  • -3
    Beshenij Karasj 15.06.2020, 21:39:48

    Šogad visādi kempingi un lauku pirtis uz šitā labi nopelnīs jo cilvēki jaugribēs patusēt,padancot,iep...st aliņu lielākā burzmā un arī pa papardītēm pavārtīties...Tā nav ka ar to koronašovu visiem slikti-zinu vietiņas kur visus šos laikus palieli tusiņi rīkojās 30-50+ cilvēciņu un ne jau par pliku paldies kāds Tev savu pļaviņu ar galdiem izīrēs )))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: