Svētdien, 1. martā, plkst.19 Pārventas bibliotēka aicina uz ''Rīgas kontrabasu kvarteta'' koncertu. Notikumu jo īpašāku padara tas, ka šis būs jaunā kvarteta debijas koncerts.

Ansambli izveidojuši četri spilgti jaunās kontrabasistu paaudzes mūziķi, kuri Latvijas mūzikas vidē jau ir atzīti un pieprasīti, spēlē dažādos kamermūzikas projektos un orķestru sastāvos, kā arī sniedz solo programmas.

Kvarteta sastāvā ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) kontrabasu grupas koncertmeistars, kamermūziķis un solo mākslinieks Oskars Bokanovs, Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) orķestra kontrabasu grupas otrais koncertmeistars, pedagogs, kamermūziķis un solo mākslinieks Toms Timofejevs, Valsts kamerorķestra ''Sinfonietta Rīga'' kontrabasists, pedagogs, kamermūziķis un solo mākslinieks Viktors Stankevičs, kā arī Alise Broka, kura spēlējusi LNSO un LNOB orķestra sastāvā, papildinājusi zināšanas Berlīnē, Hansa Eislera mūzikas augstskolā, un Amsterdamas Karaliskajā mūzikas akadēmijā.

Ansambļa mērķis ir popularizēt kontrabasu ansambļa spēles atpazīstamību Latvijā, kā arī bagātināt kamermūzikas piedāvājumu kā Rīgā, tā reģionos.

Kvarteta debijas koncerta programmā ir iekļautas dažādu stilu kompozīcijas, sākot no oriģinālmūzikas kontrabasu kvartetam, beidzot ar kontrabasu kvartetam speciāli veidotiem pārlikumiem. Koncerts paredzēts divās daļās.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: