Basketbola aģents Raivis Ušackis sociālajos tīklos izplatījis aicinājumu valsts vadītājiem, pasteidzināt lēmumu pieņemšanu par Brīvostas finansējumu Basketbola klubam ''Ventspils''.

Kariņ, Bordān, pārējie divpadsmit krēsli un simts locekļi Saeimā, atbildiet vienreiz godīgi Latvijas basketbola izlases spēlētājiem!

Mēs bieži runājam par patriotismu - ka valsts, tās gods un tēls ir primārais un ka sports ir katras valsts seja. Latvijas basketbola izlasē spēlētāji spēlē bez atlīdzības, un maldīgs ir uzskats, ka spēlētājam tas ir ļoti svarīgi viņa karjerai! Izlases faktors varbūt ir svarīgs karjeras sākumā, bet vēlāk tas ir laiks, kas tiek atņemts spēlētāju ģimenēm un savai sagatavošanai sezonai!

No Ventspils basketbola kluba uz Latvijas vīriešu valstsvienību ir izsaukti trīs spēlētāji. Tas notiek laikā, kamēr Ventspils kluba spēlētāji gaida pozitīvu vai negatīvu lēmumu no brīvostas par to, vai klubam tiks piešķirta nauda turpmākai darbības nodrošināšanai. Tas nav stāsts par vienu politiķi un viņa klubu, bet gan par latviešu puikām un viņu ģimenēm, kurām Latvijas valsts negrib atbildēt un sniegt konkrētu atbildi, lai spēlētāji varētu saprast reālo situāciju un attiecīgi rīkoties - steidzami meklēt citu darbu un pārcelties ar ģimeni vai tomēr nē? Turklāt tas viss notiek īsi pirms spēlētāju pārejas loga beigām un vilcināšanās gadījumā gana daudz ģimenes uz vairāk kā pus gadu var palikt bez stabila (vai vispār) ienākumu avota.

Katru dienu par šo jautājumu var lasīt gudru vīru spriedelējumus, bet ne konkrētu atbildi. Atbilde tikšot sniegta līdz 16. janvārim, tad līdz 25. janvārim, tad līdz 10. februārim un nu jau publiski izskan aprīļa termiņš. Aicinājums tieši Krišjānim Kariņam, Jānim Bordānam, pārējiem valstsvīriem un arī jaunajam LBS prezidentam Raimondam Vējonim - veči, dodiet beidzot konkrētu atbildi! Vai būs nauda un ja būs, tad kad tā būs? Arēnā mēs visi bļausim ''Mūsu zeme - Latvija'', bet, dārgie politiķi, pirms dodaties uz arēnu patriotiski vicināt dūres un saukt saukļus, atbildiet uz šo jautājumu vai arī labāk vispār tur neejiet un neaizbildināties, ka tas jau nav Jūsu jautājums. Tas tieši ir Jūsu jautājums, jo tāpat kā spēlētāji pārstāv Latvijas basketbola izlasi, Jūs ar saviem sviedriem un traumām pārstāvat Latvijas valsti. Šeit ir vajadzīga tikai un vienīgi politiskā griba un krietni politiķi ar normāliem ''pautiem''.

Ar cieņu, Raivis Ušackis, FIBA licencēts basketbola aģents

Situāciju ar basketbola kluba finansējumu komentē arī kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics.

Dārgie Facebook draugi, sekotāji, draugi realitātē, basketbola cienītāji.

Vēlos pateikties ikvienam no jums, kuri seko, atbalsta un kuriem rūp Latvijas sports un basketbols, kurš nu jau ir viena no Latvijas valsts starptautiskajām vizītkartēm. Mūsu valsts atpazīstamība šodien nav iedomājama bez NBA un Eirolīgā spēlējošiem Latvijas basketbolistiem, kā arī Latvijas izlases basketbolā un basketbola klubiem, kuri pārstāv savu valsti Eiropas klubu turnīros.

Ikviena basketbolista mamma, tētis, vecmāmiņa, vectētiņš zin kāds ceļš, cik sarežģīts un grūts, ir jāveic mazai meitenei vai puikam līdz brīdim, kad tas nokļūst Latvijas izlasē, ar vienu vienīgu mērķi - godam un no visas sirds pārstāvēt savu valsti starptautiskajā arēnā.

Treneri, sporta skolas, aģenti, basketbola klubi ir objektīvo faktoru veidotāji, kas veicina Latvijas basketbola un Latvijas valsts atpazīstamību, tie ir pieturas punkti Latvijas izlases dalībnieka ceļā.

Lasot Raivja Ušacka uzrunu Latvijas valstsvīriem, valstsievām, vēlos atzīmēt, ka BK Ventspils, savulaik ir bijis, ir, un cerams, ka būs, pieturas vieta basketbolista ceļā uz Latvijas valstsvienību!

Šodien deviņi no 15 Latvijas izlases sastāvā iekļautajiem basketbolistiem, aizstāv vai kādreiz ir aizstāvējuši BK Ventspils krāsas. Treneris Roberts Štelmahers daudzus gadus ir veiksmīgi vadījis BK Ventspils. Tas ir bijis iespējams pateicoties Ventspils pilsētas vadībai un citiem atbalstītājiem, kuri nodarbojas ar uzņēmējdarbību Ventspilī, Latvijā, no kuriem ikkatrs mums ir svarīgs un kuri, tiešā veidā veicina Latvijas basketbola ilgtspēju.

Visi apzinās, cik svarīgi ir nokomplektēt pēc iespējas stiprāku valstsvienību, visi zin, ka Latvijas klubi nekad neatteiks savus spēlētājus savai valstsvienībai.

....un arī tāpēc ir svarīgi konkurētspējīgi basketbola klubi no Latvijas.

Lai mums visiem izdodas!

Lasi vēl

Komentāri (20)

  • -6
    .Barons.. 19.02.2020, 20:05:10

    Vai būt iekš Vetspil vaidzik vien Professionāl GrozBumb komand?
    Ja tig pulk naud vaidzet,var but,ka likvidet?
    Le spēlet Amatier,priekš sav priek,pa brīv.

  • -9
    Aivis Landmanis 19.02.2020, 20:22:53

    Sportam ir jābūt un tas ir jāatbalsta. Prioritāri sportisks dzīvesveids, bērni un jaunieši. Jāutājums kam? Primāri par BK "VENTSPILS" problēmām atbildīnu ir jāuzņemas sankcionētajam Lemberga, tā uzticības personām Vītoliņam, Blumbergam, Ošeniekam, Boitmanim un pārējiem. Tiešu viņu rīcības rezultātā pašvaldība pazaudēja ietekmi Ventspils Brīvostas pārvaldē (VBP) un tieši viņi ir atbildīgi par VBP bēdīgajiem finanšu rādītājiem, nolaisto ostas floti, zemajām algām u.tt. Šo personu trīsdemit gadu rezultātā osta ir tikuis līdz kliņķim nolaista salīdzinot ar to, ko ir iespējusi deviņdesmito gadu "bārenīte" Klaipēda. Ja LEMBERGS UN CO būtu goda vīri viņi noteikti atrastu BK "Ventspils" finansējumu savos makos vismaz tik daudz, lai BK "Ventspils" varētu sekmīgi aizvadīt kādas 3-5 sezonas. Kad jauzbrūk bērniem šīs personas prot izpausties, kad jāglāb pāsu lolojums tad pointe krūmos.

  • -19
    некто 19.02.2020, 20:54:03

    tevi lasīt - vemt gribas.... ((((

  • -8
    Jeska 20.02.2020, 08:45:43

    Man ir jautājums: par ko Landmana kungs saņem algu? Ko viņš izdarīja pa labu Ventspilij?? Tikai sēž un rakst savus naidigus rakstus dzeltena avīze Ventspilnieks.lv. Un viņam visi pārējie ir vai noziedznieki vai slikti cilvieki - Lembergs, Blumbergs, Vītoliņš, Ošenieks. ...tikai Landmanis ir balts un nevainigs

  • -8
    Kļumpats 20.02.2020, 09:45:58

    Ir tiešām apbrīnojami, kā var vienlaicīgi ņemt naudu un pārmest, ka to nedod :) Ja uzmanīgi lasīji, gan jau pamanīji, ka Ušackis nepieprasa naudu, bet gan skaidrību. Tādas nav jau mēnešiem, kas arī ir trakākais no spēlētāju un aģentu pozīcijām.
    Tas, ko atgādina Ralfs, savukārt labi parāda, ka klubā guldītā nauda ir strādājusi, jo tā panākumi nav mērami tikai 10 čempionu titulos. Ventspils izcirta logu uz ULEB kausu, kurā pēc tam spēlēja VEF un varēja pretendēt arī citas Latvijas komandas. Ventspils piedalījās Čempionu līgas tapšanā, nopelnot Latvijai vietu pamatturnīrā. Caur Ventspils sistēmu izgājuši neskaitāmi basketbolisti, kas tagad spēlē LBL klubos, kas spēlē ārzemēs un kas joprojām der izlasei. Tiešām šī vēsture un ieguldījums nav jāņem vērā, spriežot, atbalstīt vai nē? Tiešām? Tiešām tikai jāmurgo par politiskajiem pretiniekiem?

  • -9
    Kļumpats 20.02.2020, 09:49:44

    Zini, ja tā domātu pašvaldībā, kuru tu tā gāni un no kuras reizes prasi un saņemt naudu, hokeja klubs nesaņemtu nevienu lieku centu un nu noteikti nebūtu visdāsnāk atbalstītais. Ļoti ceru, ka brīvostas valdi tomēr nevadīs akls naids vai angažēts viedoklis, bet viņi spēs tiešām skaidri analizēt situāciju. Kaut vai tāpēc, lai pierādītu, ka Jaunups nav sasolījis brīvostas naudu tikai Anetes uzvaras gadījumā.

  • -18
    grosh 19.02.2020, 20:38:32

    Landmaņ, man tev pateikt paldies par to, ka mūsu pilsetai ir problēmas? Vai Jūsu mērķis ieņemt noteiktas personad vietu domē? Es neticu Jums un Jūsu opozicijas "biedriem"! Kāpēc? Nevar ticēt cilvēkiem, kam neuzticas!
    Un vel viens jautājums: Jūsu hokeja klubam ir paredzēta finansēšana? Ja tas ir privāts kantoris, kāpēc pašvaldībai jafinanse Jūsu klubu? Rulle pats, Landmaņa kundziņš. Piedodiet, roku Jums nedošu!

  • -18
    некто 19.02.2020, 20:52:34

    Es vispār nekad nevarēju saprast - ko landmanis un pārējā co. dara Ventspilī ? Nu nemīl viņi ne pilsētu ne ventspilniekus. Tad lai brauc prom, un paņem līdzi savu avīzi.

  • -4
    Spīdola 19.02.2020, 20:55:34

    Jau sen vajadzētu saprast, ka pat Ventspilī uz lietām dažādi cilvēki skatās dažādi. Lai arī šis portāls ir ar mums visiem zināmu "sūtību", tomēr blefot nevajag. Kādi procesi līdz šim ir bijuši valdošie Ventspilī un kādu rezultātu tas mums atnesis, ir kā uz delnas. Šobrīd esam ieraudzījuši, ka viss ir bijis šūts baltiem diegiem un vērts uz īstermiņu. Maz gan vajadzēja, pāris mēnešos pilnīgs bēdu stāsts. Un stāsta beigas ir miglā tītas.

  • -19
    Latvija pāri visām! 19.02.2020, 21:46:45

    Landža ir tipiskais opozicionārs,
    kādus kaimiņzemē sauc par demšizu.
    Laist tādus pie varas nozīmē vispārēju sabrukumu, pavadītu ar himniskām runām,
    ka postīt Ventspili ir labi un tā vajag.
    Kaut kāds caurkritis Rīgas kundziņš ierodas ar domu taisīt te politisku karjeru.

  • -4
    Egils Liepins 20.02.2020, 00:41:02

    Jau sen bija rakstīts, ka caur BKV tiek izņemta nauda no Brīvostas, kas pēc tam tiek tērēta politiķu uzpirkšanai un kam tik vēl ne. Acīm redzot kāds čungurs ticis arī pogainajiem, ja jau tie neko nav izmeklējuši. Tā ka gaudas nevietā, ka tagad neko nedabū.

  • -9
    SportaFans 20.02.2020, 09:29:46

    Landman! Kas tie pa jauniešiem tavā hoķ komandā spēlē? vietējie ventiņ? Cik tur lielajā komandā tād ir? Ir arī krievs, baltkrievs, čaļ no visādām citādām sporta skolām. Un tam tu piepras naud no pašvaldībs, bet citiem dot nedrīkst? Trak jau ir, ka atņēm ost Lembergam, bet pašiem no tā labāk nepaliek, ta tik jāturpin kliegt, lai kāds kaut ko turpina atmest.

  • -4
    Kriska 20.02.2020, 09:56:16

    Tas šokolādinš uz bildes arī ventspilnieks? Cik tur ir ventspilnieku, lai tērētu manu naudu?

  • -2
    .Barons.. 20.02.2020, 15:23:50

    Kriska kundz.
    To ir vien Niger,le zinat.
    Un ,vai tād ir vaidzik iekš Ventspil,es ir šaubities.

  • -3
    Guantanamo 20.02.2020, 11:33:17

    Tak nebus ta VBP nauda, ko tur chikst. Ja nesanak budzhets lidz sezonas beigam, luzhat ligumus un nospelejat kaut ka lidz galam. 2/3/4/5 vieta, kam tas vispar rup.

  • -10
    Latvija pāri visām! 20.02.2020, 11:56:10

    caur BKV tiek izņemta nauda no Brīvostas, kas pēc tam tiek tērēta politiķu uzpirkšanai un kam tik vēl ne
    ---
    politiskie oponenti samuldēs ko vien vajag, lai elektorātu samusinātu.
    Sorosītiem morāles principi ir pat zemāki nekā korupcionieriem.
    Būs gaunerējušies un švaki uzpirkuši tos politiķus, ko?
    Ja pašiem tādi sdi...

  • -8
    ^^—^^ 20.02.2020, 12:08:25

    Atrast naudu savos makos? Varbūt arī pats vari to izdarīt? Vai varbūt vismaz atvērt ziedojumu kontu? Tas tagad modē. Neimanis pareizi raksta, ka šobrīd jau galvenais ir ieviest skaidrību par nākotni. nav jau liela māka pārskaitīt kur tik vajag, ja ir ko skaitīt. Ir jāsaprot, kas notiks, kādi mērķi, cik tas maksā utt.

  • -1
    ventspilnieks 36,7 20.02.2020, 13:13:02

    Ko raud, NVA nav likvidēta. Pasveiciniet Danu :D

  • -2
    FerdinanTs. 20.02.2020, 19:07:41

    Vajag prasīt no Lemberga.Viņa dēļ jau tas viss aizsākās.
    Lai velk ārā no saviem ofšoru kontiem.

  • -1
    Mimmīte 21.02.2020, 08:13:00

    AL/kaponem/ ir naudiņa tikai maizītei!Lieciet viņu mierā!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: