Pārventas bibliotēka un Mūzikas bibliotēka šonedēļ aicina uz pasākumiem, kuros ar Franciju iepazīstinās Džeikobs - puisis no Francijas, kurš kā brīvprātīgais darbojas Ventspils bibliotēkā.

Džeikoba īstais vārds ir Eliots Delkruā, bet, iepriekš darbojoties mūzikas žurnālistikā Parīzē, viņš pieņēmis radošo pseidonīmu Džeikobs Raškī un šajā vārdā tiek saukts arī ikdienā.

Latvijā Džeikobs ieradās februāra sākumā un, piedaloties Eiropas Komisijas programmā ''Eiropas Solidaritātes korpuss'', pavadīs šeit desmit mēnešus.

Ceturtdien, 27. februārī plkst.15 Džeikobs būs pasākumu cikla ''Pārventas atmiņu stāsti'' viesis Pārventas bibliotēkā. Tajā viņš pastāstīs par senioru dzīvi Francijā. Savukārt piektdien, 28. februārī, plkst.17 viņš viesosies Mūzikas bibliotēkā, mūzikas un stāstu cikla ''Jaunās mājas - Latvija'' pasākumā, kas šoreiz būs veltīts Francijai un Itālijai. Tajā Džeikobs kopā ar citu brīvprātīgo - Tomasu no Itālijas, kurš darbojas Ventspils Jauniešu mājā, - iepazīstinās ar franču mūziku, kā arī Indie mūzikas žanru.

Mūzika ir viena no radošās izpausmes formām, ar kuru ir saistīta Džeikoba ikdiena un darba pieredze. 27 gadus vecais puisis, kurš dzimis Ziemeļfrancijā, kopš 2016. gada dzīvojis Parīzē, darbojies žurnālistikā, veidojis rakstus par mūziku, mākslu un modi. Viņš spēlē klavieres un ģitāru, kā arī rada elektronisko mūziku datorā.

Arī darbojoties kā brīvprātīgais Ventspilī, Džeikobs plāno organizēt dažādus pasākumus, kā arī vadīs bezmaksas franču valodas apmācības gan iesācējiem, gan interesentiem ar priekšzināšanām.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: