Saskaņā ar LR Energoefektivitātes likumu Olimpiskajam centram Ventspils kā lielajam energopatērētājam izstrādāta energopārvaldības politika un ik gadu notiek plānveida infrastruktūras uzlabošanas pasākumi.

Pagājušajā gadā Olimpiskais centrs Ventspils pirmo reizi saņēma sertifikātu, kas apliecina, ka uzņēmumā veikts audits par energopārvaldības sistēmas atbilstību ISO 50001:2011 standarta prasībām. Šajā novembrī Olimpiskā centra sporta bāzēs tiek veikts sertifikāta uzturēšanas audits un vienlaikus pārsertifikācija uz jaunu standartu, kas no nākamā gada būs obligāts visiem lielajiem energopatērētājiem.

Šogad audits notiek Basketbola hallē, Ledus hallē, administrācijas ēkā, viesnīcā, kā arī slēpošanas kalna apgaismojumam, Pārventas sporta kompleksam un Ūdens piedzīvojumu parkam. Energoefektivitātes uzlabošana ir nepārtraukts process, un uzņēmumam katru gadu ir jāveic sertifikāta uzturēšanas audits, bet reizi trīs gados arī jāveic resertifikācija.

Tiem lielajiem energopatērētājiem, kuri šādu sertifikāciju neveic, tiek piemērota energoefektivitātes nodeva 7% apmērā no iepriekšējā gada patērētās elektroenerģijas izmaksām, bet Olimpiskais centrs Ventspils no tās ir atbrīvots.

Olimpiskais centrs jau iepriekš bija veicis energoefektivitātes pasākumus sporta bāžu rekonstrukcijas un remontu darbu laikā. 2014. gadā tika veikta Ledus halles rekonstrukcija, kuras laikā tika nomainītas ventilācijas iekārtas un veikti uzlabojumi saldēšanas sistēmai. 2017. gadā i ventilācijas sistēmas nomainīta Ūdens piedzīvojumu parkā, savukārt stadionā tika nomainīts apgaismojums uz LED spuldzēm. Arī Basketbola hallē šogad ir pilnībā pabeigta ventilācijas sistēmas rekonstrukcija. Septembrī, atbilstoši ventilācijas sistēmas pārbūves projekta 2. kārtai, Basketbola hallē uzstādīta jauna iekārta, kas nodrošina arī gaisa kondicionēšanas iespējas. Līdz ar 2. kārtas darbu izpildi Basketbola halles atlētikas zāles ventilācijas sistēmas pārbūves darbi ir pilnībā pabeigti.

Nākamajā gadā energoefektivitātes pasākumu plānā ir Ūdens piedzīvojumu parka pamatu siltināšana un Pārventas sporta halles zāles apgaismojuma nomaiņa uz mūsdienīgu LED apgaismojumu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Māris 23.11.2019, 08:51:07

    Nu kādu laiku atpakaļ ieteicu OC. Baseina un citās koplietošanas telpās ģērbtuvēs, dušās izvietot uzrkastus( Izejot izslēdz gaismu), bet tā arī nekas nemainījās.Tāda prakse ir redzēta piemēram Dānijā un Vācijā, tur protams nebūs ntie miljoni, bet tomēr.Laikā , kad OC mēģina mazināt zaudējumus, tomēr katrs energoefektivitātes pasākums ir noderīgs.

  • -4
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 25.11.2019, 16:17:46

    Pateicamies par Jūsu ieteikumu, mēs izvērtēsim, kur šādu uzrakstu izvietošana būtu lietderīga, taču jāņem vērā, ka sporta bāžu koplietošanas telpās vakara stundās uzturas daudz cilvēku, arī ģērbtuvēs ir vienmērīga apmeklētāju plūsma, tostarp daudz bērnu, tādēļ apgaismojums kalpo apmeklētāju ērtībai un drošībai. Energoresursu taupīšanas nolūkos Olimpiskais centrs “Ventspils” ir veicis virkni pasākumu, tostarp apgaismojuma nomaiņu uz energoefektīvām LED spuldzēm. Energoefektivitātes pasākumus turpināsim veikt arī nākotnē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: