Ir noslēgusies konkursa ''Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019'' otrā kārta. Konkursa vērtēšanas komisija ir nosaukusi desmit pašvaldības, kas pretendē uz konkursa uzvarētāja titulu: Grobiņas, Stopiņu, Ādažu, Cēsu, Smiltenes, Ludzas, Līvānu, Iecavas, Krustpils novadi un Ventspils pilsēta.

Konkursa otrajai kārtai tika izvirzītas 25 pašvaldības (piecas no katra plānošanas reģiona), ņemot vērā iedzīvotāju balsojuma rezultātus, pašvaldību atbalstu ģimenēm ar bērniem, pašvaldību administratīvos datus, dzimstības datus un pašvaldību iesaistīšanos konkursa informatīvajā kampaņā. Konkursa otrajā kārtā konkursa vērtēšanas komisija iepazinās ar katras pašvaldības konkursa pirmās kārtas vērtēšanas rezultātiem, izvērtēja papildu sniegto informāciju par katras pašvaldības nodrošinātajiem pakalpojumiem ģimenēm ar bērniem un izskatīja balsojuma ietvaros iedzīvotāju sniegtos komentārus. Trešajai kārtai, atbilstoši konkursa vērtēšanas komisijas individuālajam vērtējumam, tika nominētas divas pašvaldības katrā plānošanas reģionā, kas ieguvušas augstāko punktu skaitu.

Laika posmā no 25. novembra līdz 5. decembrim norisināsies konkursa trešā kārta, kurā konkursa vērtēšanas komisija klātienē apmeklēs katru no desmit nominētajām pašvaldībām. Vērtēšanas komisijas locekļu klātienes vizītē pašvaldībām ir jānodrošina prezentācija, kas pamato tās atbilstību ģimenei draudzīgākās pašvaldības titulam, papildu tam nodrošinot vismaz vienas ģimenei draudzīgas vietas/objekta apskati vai piedalīšanos ģimeņu pasākumā, kā arī iespēju robežās nodrošinot kādas izglītības iestādes ēdnīcas (ēdināšanas vietas) apmeklēšanu. Rezultātā konkursa vērtēšanas komisijas locekļi sniegs individuālu vērtējumu, pēc tā tiks noteikts vidējais vērtējumu katrai pašvaldībai. Par uzvarētāju katrā pašvaldību grupā kļūs pašvaldība ar augstāko vidējo vērtējumu.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 16. decembrī svinīgajā pasākumā.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -3
    Prof.Preobraženskis VI 15.11.2019, 18:20:25

    Precīzāk būtu-Mazuļa ģimenei draudzīgākā...

  • -10
    otrakeda . 15.11.2019, 18:33:27

    Tu i skaidrs šodien?
    Stipri šaubos..

  • -8
    Kacs 15.11.2019, 22:26:23

    Mēs esam skaidri šodien un esam gatavi iedot tev pa muti

  • -4
    yolo 15.11.2019, 22:29:42

    šādu muļķīgu titulu dēļ tiek slēptas un dzēstas ziņas par notikumiem pilsētā..?

  • -8
    Katja 16.11.2019, 10:53:38

    Patiesībā tur apakšā ir milzīgs ventspilnieku darbs. Ne jau tāpat vien šis tituls tiek pelnīts. Zinu, ka manai labai draudzenei Komunālā pārvaldē strādā tētis, kurš patiešām ar prieku ķeras klāt projektiem, kas rezultatējas ar atvieglotu pārvietošanos kā māmiņām ar bērnu ratiem, gan invalīdiem (pazeminātas apmales būvēšana vai tie pantoni, tā viņus laikam sauc). Tāpat Sociālā dienestā tak cilvēki velta laiku, lai saprastu, kas jaunajām māmiņām vēl pilsētā pietrūkst (tur kaut kāda aptauja tak tiek veikta). Visur pa velti pieejami bērnu laukumi (tik daudz laukumi nav nekur citur Latvijā, to esmu diez gan droša apgalvot), pasākumi katru nedēļu Bērnu pilsētiņās un tā es laikam varētu turpināt uzskaitīt. Tāpēc paldies mūsu ventiņiem, kas strādā pie tā, lai pilsēta būtu tik draudzīga ģimenēm. Sanāca gandrīz kā domes pārstāvju uzruna :D (atvainojos par to), bet es patiešām priecājos par to, ka mūsu cilvēki to visu paveic ar savu galvu un savām rokām.

  • -8
    Mara5656 16.11.2019, 13:21:39

    Karīna,šajā portalā kad pasaka taisnību nepatīk skauģiem.Cilvēki kuri ir pensionēti alkaholoķi nenovērtēs neko kā tikai pukstēs - cik viss ir slikti un Aivars pie visa vainīgs,omlete piedeg arī Aivars vainīgs.

  • -2
    Hekate 17.11.2019, 16:41:18

    Cik labi Sociālais dienests bija strādājis ar to māmiņu,kura pirms gadiem noslīcināja savus bērniņus?
    Un,kā tas var būt,ka tiek slēpta tālākā informācija saistībā ar šo sievieti un neseno negadījumu uz tilta?

  • -1
    Katja 19.11.2019, 15:27:55

    Visiem pie dibengala neizstaigāsi līdzi. Un ar visām problēmām dzīvē galā netiksi. Piemēram, ar tavu negatīvismu un žultu arī diez vai kāds var tikt galā. Novērtē to, kas dzīvē ir dots, to, cik daudz darba ir ieguldīts, bet, ja ir,kas iebilstams, komentējams vai ierosināms, tad jādodas teikt uz aci, nevis jākakā kaut kādos internetos par to, ka nekas neapmierina.

  • 0
    uguntiņa 16.11.2019, 14:56:20

    Es arī piekrītu tam,ka vislielākā pateicība pienākas tiem, kas ar savām
    prasmīgajām rokām veic visus šos darbus. Ļoti smagus darbus,
    par ko saņem ļoti niecīgu samaksu.

  • -1
    Peļu junkuriene 17.11.2019, 11:22:15

    Protams,ka pateicība pienākas darba cilvēkiem kuri ir spiesti strādāt par bruto algām. Un nevajaga slavināt tikai A.L. un pārējo komandu,itkā viņi ir tie galvenie Ventspils uzplaukumā!

  • -2
    Arnis Junge 17.11.2019, 12:35:35

    Kurš, tad te slavina kādu augšgalu? Paldies tiek teikts tautai parastajai. Un, cik man zināms visi, kas strādā saņem bruto algu. :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: