Olimpiskā centra Ventspils Basketbola hallē norisinājās sporta spēļu turnīrs vidusskolēniem, kurā piedalījās 5 komandas, bet pirmo vietu izcīnīja Ventspils Tehnikums.

Bez tehnikuma komandas turnīrā piedalījās arī 6.vidusskola, Valsts 1.ģimnāzija, 4.vidusskola un 2.vidusskola, bet sacensības notika trīs sporta veidos – 3x3 basketbolā (zēni), volejbolā (zēni un meitenes) un tautas bumbā (meitenes).

Rēķinot kopvērtējumu pēc visu trīs sporta veidu izspēlēšanas, kļuva skaidrs, ka gan Ventspils Tehnikumam, gan Valsts 1.ģimnāzijai bija pa pieciem punktiem. Tehnikumam pa punktam par 1. vietu volejbolā un 3x3 basketbolā, kā arī trīs punkti par trešo vietu tautas bumbā. Ģimnāzija bija otrā volejbolā un 3x3 basketbolā (4 punkti), bet tautas bumbā izcīnīja pirmo vietu, arī sakrājot piecus punktus. Nolikums paredz, ja divām komandām ir vienāds punktu skaits, uzvaru kopvērtējumā iegūst tā, kurai ir vairāk augstākas vietas turnīra tabulā.

Līdz ar to ar divām pirmajām vietām par uzvarētājiem kļuva Ventspils Tehnikuma audzēkņi, bet ģimnāzisti ierindojās otrajā vietā. Trešo vietu izcīnīja 4.vidusskola (4.vieta basketbolā, 3.vieta volejbolā, 2. vieta tautas bumbā), ceturtajā ierindojās 6. vidusskola (3.vieta basketbolā, 5. vieta volejbolā un tautas bumbā), bet piektajā – 2. vidusskola (5.vieta basketbolā, 4. vieta volejbolā un tautas bumbā).

Ventspilī un Ventspils novadā līdz šim netika rīkotas sacensības, kurās trīs sporta spelēs sacenstos vispārizglītojošās un profesionālās izglītības skolas, bet 2016. gadā Ventspils Tehnikums ar Ventspils pašvaldības finansiālu atbalstu pirmo reizi organizēja šāda turnīru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: