Popstudijas Jūras akmentiņi dziedātāju grupa un vokālā pedagoģe Lūcija Boitmane nupat atgriezušies no starptautiska konkursa Itālijā, kur iegūta 1. vieta.

18. starptautiskais izpildītāju konkurss bērniem un jauniešiem Magia Italiana (tulkojumā no itāļu valodas – Itālijas burvība), ko rīko Itālija sadarbībā ar Bulgāriju, no 29. jūnija līdz 5. jūlijam norisinājās Itālijas provincē Ravennā, izklaides un atrakciju parkā Mirabilandia.

Jūras akmentiņu grupa ieguva 1. vietu savā vecuma grupā, kurā sacentās solisti, grupas un citi dziedātāju sastāvi vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Grupā dzied Dāvids Egle, Rebeka Tamuža, Tīna Prūse, Selīna Šemele, Marta Matisova un Mārcis Ziemanis. Daži popstudijā dzied no četru gadu vecuma, citi pievienojušies vēlāk. Visi seši kopā grupā dzied teju desmit gadu, norāda Boitmane. Pērn tieši šī grupa ieguva Grand Prix starptautiskajā bērnu, jauniešu un pieaugušo izpildītāju konkursā Summer Talent League. Boitmane novēl jauniešiem arī turpmāk rast pārliecību par sevi un ticību sev, kas dzīvē visur būs nepieciešama.

Dziedātāji Itālijas konkursā izpildīja divas dziesmas – grupas Queen kompozīciju Somebody To Love un grupas Pentatonix izpildīto Taste The Feeling. Grūtības sagādājis tas, ka konkursa dienās Itālijā valdīja līdz pat 48 grādu karstums, un ventspilniekiem bija jāuzstājas pusdienlaikā, kad karstums ir nepanesamākais. «Izturēja tie bērni, kas bija fiziski sagatavoti,» stāsta Boitmane, piebilstot, ka bijuši dalībnieki no citām valstīm, tostarp Polijas un Baltkrievijas, kas nav varējuši izturēt karstumu un kuriem kļuvis slikti. Tāpēc vokālā pedagoģe arvien aicina bērnus ne tikai attīstīt savas muzikālās prasmes, bet arī nodarboties ar sportu. «Tas vienmēr dzīvē noderēs. Sports prasa spēju savākties gan emocionāli, gan fiziski,» norāda Boitmane.

Balvas – kausu, medaļas un diplomus – par konkursā gūtajiem panākumiem ventspilnieki saņēma viesnīcā, īsi pirms braukšanas uz lidostu, lai dotos mājup, jo konkursa noslēguma koncerta laikā, kad bija plānots paziņot uzvarētājus, sākusies smilšu vētra, kam sekojis zibens un pērkons. «Tas bija piedzīvojums, izmirkām viscaur slapji un mūs visus salika autobusos un veda uz viesnīcām,» pastāstīja Boitmane.

Dalībnieki konkursā sacentās trīs vecuma grupās – no desmit līdz 14 gadiem, no 15 līdz 18 un no 19 līdz 25 gadiem. Priekšnesumus vērtēja žūrija septiņu cilvēku sastāvā, tostarp tajā darbojās mūzikas jomas profesionāļi no Čehijas, Bulgārijas, Gruzijas, Itālijas un Zviedrijas. Konkursā piedalījās arī dejotāji, pavisam bija ap 580 dalībnieku, tostarp no tādām valstīm kā Ēģipte, Polija, Baltkrievija, Malta, Izraēla, Kazahstāna, Kanāda, Itālija, Bulgārija, Lietuva, Gruzija, Armēnija, Krievija, Baltkrievija un Ukraina. No Latvijas citu pārstāvju nav bijis.

Ventspilnieki mitinājās viesnīcā Itālijas pilsētā Rimini un uz aptuveni 80 kilometru attālo Ravennu tika nogādāti ar autobusu. Brīvajā laikā arī devušies apskatīt Sanmarīno. Boitmane ir pateicīga pilsētas domei par finansiālu atbalstu, lai sniegtu bērniem tik vērtīgo ārzemju pieredzi. Konkursa laikā arī saņemti vairāki piedāvājumi piedalīties citos starptautiskos konkursos, tostarp Venēcijā.

20. jūlijā Jūras akmentiņi būs pārstāvēti Kuldīgas Pilsētas svētkos 1905. gada parkā, bet 27. jūlijā –Ances pagasta svētkos.

Foto: Popstudijas Jūras akmentiņi grupa kopā ar vokālo pedagoģi Lūciju Boitmani un konkursa Magia Italiana žūrijas un organizatoru pārstāvjiem.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: