13. jūlijā plkst. 10 Zlēku muižas parkā tiks dots starts veloorientēšanās pasākumam jeb velobraucienam "Sudraba spieķis 2019", iepazīstot Zlēku apkārtnes ceļus. Pasākuma distances garums – ap 32 km, bet katrs dalībnieks var izvēlēties savu maršruta garumu.

Ja iecerēts mērot visu distanci, būs vajadzīgas piecas sešas stundas.

Kā norāda "Sudraba spieķa 2019" rīkotāji, uzvarētājus nenoteiks laiks un ātrums, bet kontrolpunktos iegūtā summa. 13. jūlijā būs pieejami 25 kontrolpunkti, katrā no tiem būs jāveic savs uzdevums. Braucienā var piedalīties individuāli dalībnieki, var iesaistīties komandas – būtiska nozīme būs velosipēdistu un braucamrīku noformējumam, arī asprātīgam komandas nosaukumam.

"Sudraba spieķa 2019" organizētāji vēlas veicināt kultūrtūrisma attīstību novadā un Zlēku pagastā, iesaistīt novada iedzīvotājus un tuvākos kaimiņus fiziski aktīvās darbībās, aicinot izbaudīt dienu svaigā gaisā ar draugiem vai ģimeni, pārbaudot savas fiziskās un erudīcijas spējas.

Kad būs veikta puse no maršruta, pie Kažezera varēs baudīt pusdienas, bet finišs paredzēts Zlēku muižas parkā, kur notiks uzvarētāju apbalvošana dažādās nominācijās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: