Ceturtdien, 9. maijā, plkst.18 Pārventas bibliotēkā notiks izrāde “Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi”.

Izrāde par Zentu Mauriņu tapusi, pateicoties aktrisei Laumai Balodei, kura nopietni aizrāvusies ar rakstnieces daiļradi un personību. Dzimusi ideja atainot viņas tēlu uz skatuves. Lai ieceri īstenotu, aktrise meklējusi un atradusi domubiedru komandu.

Stāsts par rakstnieces biogrāfiju un daiļradi veidots tā, ka Zentas Mauriņas lomas atveidotāja iziet cauri visiem galvenajiem varones dzīves posmiem, iedziļinoties viņas emocionāli psiholoģiskajos pārdzīvojumos.

Zentu Mauriņu atveido aktrise Lauma Balode. Izrādē darbojas arī aktieri Kaspars Dumburs un Anna Nele Āboliņa. Viņiem ir jānospēlē virkne epizodisku lomu, lai arī dažas no tām nav bijušas epizodiskas Zentas Mauriņas dzīvē.

Izrāde veidota izrādīšanai bibliotēkā, jo telpa ar grāmatu plauktiem jau ir kā iestudējuma scenogrāfija. Grāmatām ir nenovērtejama nozīme Zentas Mauriņas dzīvē. Viņa guvusi pasaules atzinību, taču Latvijā – padomju laikā – tika noliegta, aizliegta. Joprojām viņa ir viena no visvairāk tulkotajām un starptautisku atzinību guvušajām latviešu autorēm, nodzīvojot garu, sarežģītu un mīlestības pilnu mūžu ārpus Latvijas pēc Otrā pasaules kara.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: