Pirmdien, 8. aprīlī plkst. 13 Galvenā bibliotēka, uzsākot Valsts Kultūrkapitāla fonda finansēto projektu “Ar rakstnieku par grāmatu”, aicina uz tikšanos ar rakstnieku, dzejnieku, tulkotāju un dziesminieku Andri Akmentiņu.

Andra Akmentiņa pērn izdotais debijas romāns “Skolotāji” noslēdz izdevniecības “Dienas grāmata” 13 romānu ciklu “Mēs. Latvija, XX gadsimts”. Rakstniekam pašam šķitis glaimojoši savu pirmo romānu uzrakstīt tieši šajā ciklā, jo viņš ir pārliecināts, ka ar šo sēriju nevar nerēķināties.

Romāns “Skolotāji” ir sadalīts četrās grāmatās, kas sniedz ieskatu 50. un 60. gados jeb tā sauktajā Hruščova laikmetā, atkusnī. Katras centrā ir kāds lauku skolotājs. Ar atšķirīgu dzīves pieredzi un skatījumu uz notiekošo.

Andris Akmentiņš beidzis Latvijas Unversitātes Filoloģijas fakultāti, strādājis gan laikrakstā, gan izdevniecībā, gan reklāmas aģentūrā. Dzeju publicē kopš 1988. gada, rakstījis tekstus dziesmām, ir vairāku dzejas grāmatu un stāstu krājumu autors. Ieguvis Klāva Elsberga literāro prēmiju.

Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā projekta “Ar rakstnieku par grāmatu” mērķis ir sekmēt interesi par latviešu literatūru, autoriem, jaunajām grāmatām un, organizējot tikšanās ar autoriem, veidot dialogu un domu apmaiņu par grāmatām.

Turpinot projektu, iecerētas tikšanās ar rakstniekim Ingu Gaili un Paulu Bankovski.

Ieeja uz pasākumu bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: