Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputāti ir vērsušies ar iesniegumu pie LR Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja Sanda Riekstiņa, apšaubot noslēgto līgumu starp Izglītības un zinātnes ministriju un Ventspils pilsētas domi par valsts finansējuma piešķiršanu OC “Ventspils” sporta infrastruktūras attīstības programmas īstenošanai.

Finansējums valsts nozīmes sporta infrastruktūras attīstībai tika apstiprināts, pieņemot likumu “Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2018., 2019. un 2020. gadam”. Lai realizētu kopējo attīstības projektu un ievērojot tiesiskās paļāvības principu, Olimpiskais centrs “Ventspils” ir veicis nepieciešamos organizatoriskos un tehniskos darbus, kā arī noslēdzis līgumus, no kuriem vienai daļai maksājuma termiņi jau ir iestājušies. Šīs programmas ietvaros tika paredzēta ne tikai jauna peldbaseina projektēšana, bet arī citu sporta objektu - Basketbola halles atlētikas zāles, BMX trases, svarcelšanas zāles rekonstrukcija un stadiona labiekārtošana.

Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputātu iesniegums ir mudinājis Saeimas deputātus nepildīt uzņemtās valsts līgumsaistības. LR Saeimas budžeta komisijā 27. martā netika atbalstīts finansējums EUR 1,55milj. apmērā Olimpiskā centra “Ventspils” sporta infrastruktūras attīstības programmas īstenošanai, bet atbalstīts priekšlikums par 213 tūkstošu eiro novirzīšanu paralimpiskā sporta centra izveidei Rīgā un par 1,3 miljonu eiro piešķiršanu olimpiskā centra būvniecībai Rēzeknē. Tas nozīmē, ka Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputāti par savu mērķi izvirzījuši jebkādu rīcību, kas varētu kaitēt ventspilniekiem.

Savā vēstulē minētie deputāti apšauba arī sportam atvēlēto līdzekļu lietderīgu izmantošanu un atbalstu dažādiem sporta veidiem, tādējādi vēršoties pret līdzšinējo pašvaldības sniegto atbalstu sportam un iespēju ventspilniekiem nodarboties pilsētas sporta bāzēs ar sev interesējošo sporta veidu par pieņemamām cenām.

Vienlaicīgi ar šīs pašvaldību nomelnojošās vēstules tapšanu Ventspils hokeja kluba “Venta 2002” valde, kurā ir pārstāvēts deputāts Aivis Landmanis, vērsās pie Ventspils pašvaldības ar lūgumu sniegt atbalstu finansiālās grūtībās nonākušajam klubam. Pašvaldība šo atbalstu arī sniedza, uzskatot, ka hokeja kluba bērni nedrīkst ciest no Landmaņa izvērstajām politiskajām cīņām. Šeit jānorāda, ka, apmelojot pašvaldību par nesaimniecisku rīcību, Landmanis pats nav pratis līdzsvaroti plānot ieņēmumus un izdevumus savā klubā.

Olimpiskais centrs “Ventspils” apsaimnieko Ventspils sporta bāzes, starp kurām ir arī četras Nacionālās sporta bāzes un šo bāzu uzturēšana notiek par Olimpiskā centra “Ventspils” un Ventspils pilsētas pašvaldības līdzekļiem. Šeit jānorāda, ka atbilstoši valsts sporta politikas pamatnostādnēm 2014. – 2020. gadam Nacionālo sporta bāžu uzturēšanā ir jāpiedalās arī valstij ar savu finansējumu, kas netiek pildīts.

Ventspils pašvaldība vienmēr ir godprātīgi izturējusies pret saviem solījumiem un saistībām. Lai turpmāk ventspilniekiem nodrošinātu iespējas pilnvērtīgi izmantot sporta bāzes, pašvaldība par saviem līdzekļiem pabeigs Basketbola halles atlētikas zāles rekonstrukciju, jaunā peldbaseina projektēšanu, atliekot tā būvniecību uz nenoteiktu laiku, un izvērtēs citus objektus, kuros jāveic uzlabojumi, atšķirībā no opozīcijas deputātiem, kuri rīkojas pret ventspilnieku interesēm.

Lasi vēl

Komentāri (131)

  • -10
    Nah Nahs VI 01.04.2019, 10:48:50

    Varbūt,ka tā arī labāk.Būs ietaupīti līdzekļi,tai skaitā arī nodokļu maksātāju nauda.
    Tiks saglabāts ,vismaz uz kādu laiku,viens skvēriņš,kas vecajiem ventspilniekiem nemaz nav tik vienaldzīgs.

  • -11
    Vinetal 01.04.2019, 17:56:13

    Kāpēc tad labāku dzīvi prasāt? Ja skvērs ar veciem krūmiem vērtīgāks par jaunu peldbaseinu? Komunismu ar šo naudu atpakaļ neatbūvēs, tāpat kā jūsu jaunību. Būs jāpieņem, ka dzīve iet uz priekšu un daži paliek veci un mirst un vecu, tukšu skvēru vietā uzceļ jaunas ēkas tiem, kuri var tās izmantot. Nevajag skaust.

  • -25
    arcus 01.04.2019, 11:11:22

    Tagad parādās šīs kompānijas patiesās sejas rūpes par Ventspili un tās iedzīvotājiem. Nožēlojami!!!

  • -21
    keda 01.04.2019, 11:12:31

    Nopietni? Tas ir kaut kāds panākums pēc viņu domām? Kaut kādi 17tā gada revolucionāri, goda vārds - ka tik citādāk, pofig, vai tā ir labāk vai nē. Ģirtiņš tūlīt uz Briseli aizbēgs un vietēji tūdaliņi varēs pie pašu sasistās siles skumt...
    Un nevajag man borēt, ka Ventspilī nekas varas ziņā nemainās, jo visi muļķi un balso tika par nez kādus labumus sološo Aivaru! Opozīcija ir vienkārši nožēlojami, tas arī ir vienīgais iemesls! Kāpēc lai kāds balso par tiem, kas vienkārši nostājas pret visu un nemaz necenšas izmantot iespēju būt par ventspilnieku interesēm? Klaunāde...

  • -24
    arcus 01.04.2019, 11:45:01

    Tieši tā! Ir nožēlojami, ja cilvēki nevis cenšas ko darīt savas pilsētas labā, bet pieliek visas pūles, lai sagrautu to, ko citi ir izdarījuši. Un tikai tāpēc, ka ir tāda Lembergs. Ir jācīnās par kaut ko nevis pret! Vai tiešām viņi savās galviņās iedomājas, ka nākošajās vēlēšanas pēc tādiem gājieniem viņi varētu iegūt vairāk balsu? Savā milzīgajā personiskajā naidā pret domes pozīciju (līdz ar to arī pret lielāko ventspilnieku daļu) viņi ir aizmirsuši kur atrodas un kāpēc? Kaut gan, nav jau lielu ko aizmirst, mērķis viens - cīņa pret Lembergu. Normāli deputāti priecātos, ka pilsētā kaut kas būvējas, notiek attīstība, nevis cīnītos pret savu pilsētu.

  • -7
    cits kurzemnieks 01.04.2019, 15:31:27

    keda,nevis opozīcija ir nožēlojama,bet nožēlojami ir tie vēlētāji,kuri ievēlēja pozīciju.

  • -20
    Freds 01.04.2019, 11:13:50

    Nezinu vai ietaupīs, ja to naudu novirzīs Rēzeknei. Interesanti kādu pienesumu venspilniekiem ar šādu gājienu opozīcija gribēja panākt? Vai venspilniekiem tagad ir jāsaka paldies Kristovskim un Landmanim par šo cēlo rīcību?

  • -5
    AN 01.04.2019, 11:23:54

    Protams, vieta - skvērā Kuldīgas ielā 71 - bija izvēlēta ļoti slikti. Prieks, ka šī vieta netiks izpostīta.
    Varēja jau uzreiz izvēlēties citu vietu - piemēram, Latgales ielā 12 vai Pārventā (jo tieši pārventnieki ik pa laikam sūdzējās VB un forumā, ka viņiem jābrauc uz centru).

  • -24
    keda 01.04.2019, 11:29:38

    Tas skvērs jau sen dzīvo savu dzīvi - ne tur kaut ko diži kopj, ne atjauno. Nu jau tiešām Ventspils ir tā vieta, kur trūkst parku, soliņu un puķu. Nevajag gara vājumu attaisnot ar kaut kādu rūpi par vidi, lūdzu :)

  • -6
    cits 01.04.2019, 13:08:32

    Kedai.
    Tieši tādēļ tas skvērs ir tāds tīkams,ka nav samaitāts ar pārmodernu kopšanu un izskaistināšanu.Maz tādu vietu pilsētā palicis.

  • -7
    Solvita 01.04.2019, 11:36:35

    Kad te tā palasa tad izskatās, ka tā Opozīcija ir traki briesmīga un kaitīga, bet tik daudzus sasaukumus par tiem balso un balso. Ja vien būtu atbilde uz šo jautājumu. Bet nav.

  • -5
    uguntiņa 01.04.2019, 11:42:33

    Vai nu katrs jāapsaukā, kam ir cits viedoklis .Es arī uzskatu,ka pagaidām bez baseina var iztikt. Skvēriņa sakopšana noteikti izmaksās lētāk.
    Mums ir , tautas valodā sauktā, simtlatnieku programma, lai cilvēki piedalās pilsētvides sakopšanas darbos.

  • -1
    AN 01.04.2019, 11:43:29

    Vajadzēja uzreiz (''gaismas gadu attālumā'' pirms JKP dibināšanas) būvēt lielo pilsētas baseinu, nevis pārņemt (atņemt) skolas baseinu no 6.vidusskolas.

  • -12
    Aivis Landmanis 01.04.2019, 11:47:10

    Pēterim Neimanim (KEDAI) un pārējiem sporta atbalstītājiem!
    Lembergs kārtējo reizi melo. Mēs neesam pret sporta būvēm, bet gan pret Ventspils varas īstenoto sporta iznīcinošo politiku, kuras rezultātā budžeta līdzekļi tiek tērēti lepno sporta būvju uzturēšanai, komunālo maksājumu segšanai, vienlaikus nespējot rast līdzekļus pat adekvātai bērnu sporta veidu atbalstīšanai.
    Ir skaidrs - katra nākamā lepnā celtne sportam atņems arvien vairāk līdzekļu. Tāpēc lūdzām atbildīgās institūcijas veikt visaptverošu un neatkarīgu Ventspils sporta būvju izmantošanas un sporta veidu auditu, lai noskaidrotu, cik efektīvi tiek attīstīti sporta veidi OC infrastruktūrā.
    Pēter! Tavs darbs "Ventas Balss" tiek apmaksāts no Ventspils pilsētas domes līdzekļiem. Tavs pienākums ir būt žurnālistam, nevis nodarboties ar neatļautu un prettiesisku Lemberga propagandas tiražēšanu par nodokļu maksātāju līdzekļiem.

  • -24
    Parko 01.04.2019, 12:18:44

    Landmani, pa šitādu gājienu tu esi riktīgs krān*s!!!
    lai nu ko, bet savu politisko interešu labā dedzināt visus tiltus nost sportistiem, kas reāli visu savu dzīvi tam veltī... tu saproti, ka ar šiem gājieniem tu ierieb nejau domei, bet gan pašiem ventspilniekiem??

    Nemūžam par tevi nebalsos ne es, ne mani radi un draugi, un neviens nekad arī nav balsojis. es nezinu, atrodi citu nodarbošanos, bet te ventspils politikā tev točna nav ko meklēt. reāli jūs sajājat visu pašiem ventspils iedzīvotājiem, ieriebjot kādam sava interešu labā. no jums te domē pilnīgi nekādas jēgas nav, jūs nevis tur kautko jēdzīgu darat, lai uzlabotu situāciju ventspils iedzīvotājiem (nodrošinātu ar medicīnisko palīdzību, izglītību, darba vietu radīšanu), bet gan tērejat savu laiku, lai vilktu ārā asakas no domes priekšsēdētāju.

    Man ir liels kauns, ka par savu nodokļa maksātāju naudu, maksāju jums algu, par šādu darbu ko darāt. noželojami!

  • -15
    Freds 01.04.2019, 13:23:18

    Kas būtu adekvāti bērnu sporta veidi? Vai teiksim peldēšana nebūtu gana adekvāts bērnu sporta veids? Vai tikai hokejs ietilpst šajā kategorijā?

  • -9
    Vinetal 01.04.2019, 17:49:18

    Četri jampampiņi lūdz, lai atņem viņu vēlētājiem naudu, lielāka opozīcijas muļķība visā Latvijā nav piedzīvota. Skaidrs, ka tagad pašam bikses pilnas, jo sapratis, ko izdarījis. Varu derēt, ka vēstules saturs un iniciatīva no Landmaņa, bet Korna un Kristovskis tik paraksta. Kompānija labu labā.
    "lūdzu atņemiet Ventspils bērniem jauno baseinu, nu lūdzu atņemiet taču BMX treniņiem jauno ēku, nu lūdzu, lūdzu arī atlētikas zālei nedodiet neko.... ", ņemiet, ņemiet uz Rēzekni vai nu kur vajag, bet tikai nedodiet Ventspilij, citādi viņi vienmēr ievēl Lembergu un mēs pie mantas pārdales nekā netiekam....Meroni visu naudu uz Šveici un mums nu nav forši ar viņu...bet kamēr viņš maksā kaut nedaudz, darām, ko mākam, ne vienmēr sanāk, protams.

  • -10
    Aivis Landmanis 01.04.2019, 11:48:46

    Pirms ceļam kārtējo būvi, atbildīgās personas lūdzām noskaidrot sekojošo:
    1. Cik daudz līdzekļu un no kādiem avotiem Ventspils sportam ik gadu tiek piesaistīti un kādiem mērķiem tie tiek izmantoti? Vai Ventspils sportam atbalstu sniedz Ventspils brīvostas pārvalde, VAS “Latvijas Dzelzceļš”, VAS “Latvijas valsts meži” un citas Ventspils pilsētas domes un Latvijas valsts pārvaldes vienības? Ja JĀ, tad cik un kādiem mērķiem šādi iegūti finanšu līdzekļi tiek novirzīti?
    2. Cik daudz, kādiem mērķiem un kā tika izmantoti valsts 2018.gadā piešķirtie Ventspils sportam atvēlētie līdzekļi? Vai investīciju objekti ir pabeigti un ja nē, tad kādi ir iemesli?
    3. Vai LOK amatpersonas ir saņēmušas finanšu līdzekļus no Ventspils pilsētas domes vai tās pārvaldes vienībām? Jā jā, tad kuras, cik ilgi, cik daudz un par ko?

  • -8
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 01.04.2019, 19:06:20

    Ventspilī aizvadītajā gadā sporta bāzēs par valsts finansējumu 2,35 milj. EUR ir veikti nozīmīgi uzlabojumi: uzbūvēta BMX ziemas sporta bāze, pie nacionālās sporta bāzes BMX uzstādīta jauna servisa ēka, pilnībā rekonstruēti divi tenisa korti, tiem arī uzstādītas tribīnes, pie vieglatlētikas stadiona izveidota iesildīšanās zona sportistiem, iegādāts vidoekrāns ar futbola un vieglatlētikas programmatūrām, nomainot novecojušo tablo, kas stadionā darbojās jau no 2006.gada, veikti peldbaseina energoefektivitātes uzlabojumi, uzsākta jaunā peldbaseina tehniskā projekta izstrāde, Ledus hallē veikta ventilācijas sistēmas modernizācija ģērbtuvēs, kā arī ierīkota sporta aprīkojuma žāvētava hokejistiem, veikta Basketbola halles atlētikas zāles pārbūve, iegādāti jauni trenažieri.

  • -8
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 01.04.2019, 19:06:46

    2019.gadā par valsts finansējumu 1,55 milj. EUR bija plānots pabeigt peldbaseina tehniskā projekta izstrādi, Basketbola halles atlētikas zālē pabeigt ventilācijas sistēmas modernizāciju, pārbūvēt ģērbtuvju bloku un veikt atlikušos maksājumus par trenažieru iegādi.
    Lai stadiona tribīnēs neveidotos jaunas defektu vietas, bija nepieciešams pabeigt izstrādātajos tehniskajos risinājumos paredzētos darbus, kā arī veikt tribīņu metālkonstrukciju antikorozijas apstrādi un jumta seguma remontdarbus. Valsts finansējums bija paredzēts arī sporta nama “Centrs” svarcelšanas zāles paplašināšanai un sporta zāles grīdas pārbūvei.

  • -8
    Aivis Landmanis 01.04.2019, 11:49:21

    4. Vai Ventspils pilsētas dome vai tās pārvaldes vienības apmaksā sabiedrībā zināmu personu pakalpojumus, kuri saistīti ar Ventspils vārda, tai skaitā jaunu sporta būvju celšanas nepieciešamības lobēšanu?
    5. Cik un par ko SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils”” maksā biedrībai “Ventspils Attīstības aģentūra”? Cik un par ko biedrība ““Ventspils Attīstības aģentūra” maksā Aivaram Lembergam?
    6. Vai valsts, pašvaldība un LOK sedz SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils”” pamatdarbības, proti, infrastruktūras uzturēšanas radītos zaudējumus? Ja Jā, tad kādā apmērā un kāpēc? Kā jūs raksturotu SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils”” finanšu stāvokli, ja SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils”” infrastruktūras uzturēšanas izdevumu segšanai valsts, pašvaldības un LOK finansējums nebūtu pieejams?
    7. Cik lielas ir plānotā peldbaseina uzturēšanas plānotās izmaksas, no kā tās sastāv un no kādiem avotiem tās tiek plānots segt?

  • -8
    Aivis Landmanis 01.04.2019, 11:49:47

    8. Vai Ventspilī atrodošajās Nacionālajās sporta bāzēs tiek nodrošināti šo bāzu statusam atbilstoša sporta veidu attīstība? Ja, Nē, tad kādi ir iemesli?
    9. Vai no SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils”” iepriekšējām funkcijām 2017. un/vai 2018.gadā tika nodalītas sportistu atbalsta funkcijas un kura juridiskā personā ar tām nodarbojas patreiz? Kurš, kad un kāpēc pieņēma šādu lēmumu? Kā šīs darbības tiek finansētas un uzraudzītas?

  • 0
    еs 01.04.2019, 23:42:08

    8. Stadionā jau ceturto olimpisko ciklu (2004-2008, 2008-2012, 2012-2016, 2016-2020) nevar uzbūvēt mākslīgo apgaismojumu (lai gan LFF to atbalstītu un varbūt pat līdzfinansētu).
    Valsts futbola izlases (jaunatnes, sieviešu) ļoti sen neaizvada Ventspilī pat pārbaudes spēles.

  • -15
    Wiktor Scella 01.04.2019, 12:09:01

    Ir 3 domāšanas veidi:
    1. kad nabagiem tiek izdāvāti visi krājumi (nākošā sējas laika sēklas ieksaitot), kas tiek noēsti un katra nākošā diena ir kā brīnums. Tie ir tipiski patērētāji!
    2. iedot nabagam makšķeri, lai iegūst iztiku pats (vrbt citam arī palīdzēs).
    3) uztaisīt makšķeru ražotni un nodrošināt ar makšķerēm visus. Līdz šim mūsu deputāti nekad neaizdomāssies, jo galuglā tauta vēl sev tīkamākos, un ja tauta nav tālredzīga, tad ir kā ir.

    Pēc visa spriežot, pie stūres sēž tie, kas dzīvo izteikti tikai ar šodienu, un par rītdienu nedomā vispār.

  • -24
    karlito 01.04.2019, 12:19:07

    Bēdīgi,ka Landmanis ar savu komandu grib nopelnīt sev popularitāti šādi rīkojoties.,Landmaņa prāt,ir tikai viens sporta veids-hokejs,pārējais nafig vajadzigs.. Un šāds ir Ventspils patriots..?

  • -18
    kohs 01.04.2019, 12:36:50

    Landmanis jau ir pierādījis savā hokeja klubā cik labs ekonomists viņš ir! Mūžigos parādos un dome vienmēr pie tā vainīga. Un nevajag te demagoģiju par to, ka kādam ir pienākums to uzturēt. Privāts klubs ir privāts klubs, neatkarīgi no nodarbošanās un dalībnieku vecuma un skaita!
    Kā jau parasti, citus mācīt ir vienmēr gatavs.

  • -18
    Minkāns 01.04.2019, 12:44:12

    Apsveicu Landmaņa kungs ar izcilajiem panākumiem - nenotiks celtniecība, nebūs jaunas darba vietas (kautvai apkopējas vien), kurzemniekiem iziet rehabilitāciju būs iespējams tikai Jūrmalā pēc kopīgi izstāvētām rindām un plus vēl samazināts pilsētas budžets neparedzētiem tēriņiem, kas satāv arī no ventspilnieku nodokļiem.

  • -22
    Pēteris Neimanis 01.04.2019, 12:47:41

    Ooo, tiek piesaukts arī mans vārds, tad varbūt atļaušos iemest savus, kā saka, piecus centus.
    Jā, esmu pret citu darba čakarēšanu, tas ir, pret to, ka tiek apturēts kaut kas, kas jau ir iesākts un par ko jau arī ir tērēti līdzekļi, par kuru izšķērdēšanu te daudz tiek runāts. Diemžēl Latvijā netrūkst piemēru, ka pirms vēlēšanām vieni sāk, bet pēc, kad citi nākuši pie varas, iesaldē, kas patiesībā nozīmē, ka aptur pavisam. Stipri jāapšauba, ka tā tiek panākts kaut kāds tur progress un dzīves kvalitātes uzlabojumi. Negribas arī ticēt, ka par tiem īsti tiek domāts, kad tiek iets pret kaut kādiem domes pozīcijas lēmumiem, plāniem. Ja baseinu iedomājas tikai kā taisnstūra bedri,protams,var spriest, ka, nu neizraks to, ietaupīs un būs labi, bet tā nu tas īsti nav, vai ne? Ir vesela virkne, kas nopelnīs no būvniecibas, būs darba vietas un jaunas iespējas Ventspilij piedāvāt sevi kā sacensību un treniņnometņu vietu. Protams, viss kaut ko maksā, bet vai tiešam, piemēram, Venta2002 netērē neko?

  • -22
    Pēteris Neimanis 01.04.2019, 12:54:29

    OC neapstāv tikai Ventspilī, tādi ir faktiski pa visu valsti un visi saņem gan vietējo, gan valsts atbalstu, kas ir tikai loģiski. Var jau pārskatīt sporta bāzu statusu, bet nu nevar būt tā, ka kaut kāda viedokļa maiņa ietekmē jau iesāktus projektus, par kuriem jau ir iztērēti līdzekļi. Un ko var ņemties par to nepienācīgo atbalstu bērnu un jauniešu sportam, ja pašu hokeja klubam atkal tiek palielināts finansējums? Tas nav nekas tāds, par ko būtu no sajūsmas jājūk prātā, bet nevajag arī pretējai pusei visu laiku skaitīt, cik maz tiek dots. Redz, apmaksā tikai ledu, bet var padomāt, ka tad, ja neapmaksātu ledu, to darītu kāds cits.
    Un pēdējais - ir patīkami, ka zināms, par kādu naudu tiek atmaksāts mans darbs un ar ko es nodarbojos (starp citu, kāpēc ir aizliegts tiražēt Lemberga viedokli?), bet tiešām žēl, ka no pašas pirmās iznākšanas līdz šai dienai tā arī nav izdevies izlasīt, kurš rūpējās par kvalitatīvo žurnālistiku Ventspilniekā.

  • -1
    Solvita 01.04.2019, 13:31:29

    Nezin, kas par ko rūpējas, bet ventspilniekā kādus numurus atpakaļ bija izcils redakcijas komentārs. Tīri no žirnalistikas viedokļa augsts lidojums.

  • -10
    Āmen 01.04.2019, 13:34:00

    Paldies opozīcijai.
    Cilvēks ar veselo saprātu novērtēs šādu lēmumu, savukārt, pārējie lai turpina smilkstēt forumā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: