11. un 12. aprīlī Ventspils Augstskolā (VeA) notiks jau 5. starptautiskā jauno lingvistu konference “VIA SCIENTIARUM”, ko organizē Ventspils Augstskolas un Liepājas Universitātes (LiepU) starpaugstskolu doktora studiju programmas “Valodniecība” doktoranti.

Konferencē piedalīsies doktoranti no dažādām valstīm un universitātēm, piemēram, Kārļa Universitātes Čehijā, Prešovas Universitātes Slovākijā un Ržešovas Universitātes Polijā. Latviju konferencē pārstāvēs doktoranti no VeA, LiepU, Latvijas Universitātes (LU) un Rīgas Stradiņa Universitātes (RSU).

Doktoranti un konferences viesi ir aicināti piedalīties piecās sēdēs. Šogad doktoranti referēs par mūsdienu valodas pētījumiem, valodu vēsturiskā skatījumā, valodu tulkojumā, tekstu valodā un valodas apguves pētījumiem.

Konferences atklāšanas sēdē konferences dalībniekus un viesus uzrunās VeA rektors Kārlis Krēsliņš, LiepU zinātnes prorektore Ieva Ozola, VeA Tulkošanas studiju fakultātes dekāna p.i. Aiga Veckalne, bet ar referātiem uzstāsies Nadežda Kopoloveca (LU), Mihals Škrabals (Čehijas Nacionālā Korpusa institūts) un Inga Kaija (RSU).

Konferences laikā notiks paneļdiskusija „Pētījuma metodes nozīme sekmīgai promocijas darba izstrādei”. Tās laikā tiks apskatīti jautājumi, kas saistīti ar pētījumam visatbilstošākās metodes izvēles nozīmību. Paneļdiskusijā piedalīsies dažādu nozaru pārstāvji, kas diskusijas gaitā runās par pētījuma metodi kā neatņemamu elementu ikvienā pētnieciskajā darbībā. Diskusijā piedalīsies Nadežda Kopoloveca, Nellija Titova un Mihals Škrabals.

Atklāšanas sēdes laikā notiks arī rakstu krājumu „Via Scientiarum IV”, “Bridging Languages and Cultures Linguistics. Translation Studies and Intercultural Communication”, „Kontaktlingvistikas aktuālās problēmas. Актуальные проблемы контактной лингвистики. Problems of Contact Linguistics” un „Mūsdienu tulkojumzinātnes un terminoloģijas jautājumi” atvēršana.

Konferences sākums ir paredzēts plkst. 11. Pilna konferences programma un cita noderīga informācija pieejama interneta vietnē: https://venta.lv/zinatne/konferences/.

Visi interesenti laipni gaidīti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: