Čempionu titulu izcīnījušie BK “Ventspils” ilgi svinībām neļaujas, bet atsāk darbu gan treniņu zālēs, gan arī dodoties uz skolām, kur iejūtas treneru lomā, jo šajā nedēļā sesto gadu pēc kārtas Ventspilī norisinās “Basketvīruss 2019”.

Tajā piedalīsies sešas Ventspils vispārizglītojošo skolu 7.-8. klašu skolēni – Pārventas pamatskola, Ventspils valsts 1. ģimnāzija, 2. pamatskola, 2. vidusskola, 4. vidusskola un 6. vidusskola.

Līdz 11. aprīlim katru dienu BK “Ventspils” spēlētāji dosies uz Ventspils skolām, lai trenētu savu komandu, kuras sastāvā ir 7.-8. klases zēni. Tikai trīs no 16 spēlētājiem drīkst būt saistīti ar basketbolu. BK “Ventspils” spēlētājiem ir jāizveido komanda, jāapmāca un galu beigās arī jāuzvar turnīrā. Tādējādi tiks noteikta labākā Ventspils “Basketvīrusa” skola, kā arī labākie treneri BK “Ventspils” spēlētāju vidū.

“Basketvīrusā” piedalīsies arī meitenes, kuras basketbolu nespēlēs, bet varēs iejusties karsējmeiteņu lomā un mācīsies atbalstīt savas skolas zēnu komandu. Tāpat kā zēnus, arī meitenes apmācīs profesionāļi – BK “Ventspils” karsējmeitenes. Meitenēm būs jāsagatavo viens deju priekšnesums, kā arī viens uzmundrinošs sauklis. Arī meitenes sacentīsies 12. aprīlī, kur žūrija noteiks, kuras ir labākās Ventspils skolu karsējmeitenes.

BK “Ventspils” spēlētāji veica izlozi, kuras skolas treneri viņi būs turpmāko nedēļu un mēģinās aizvest savu komandu līdz uzvarai turnīrā. Par Pārventas pamatskolas treneriem kļuva Roberts Freimanis un Džonatans Arledžs, Ventspils Valsts 1. ģimnāziju trenēs Māris Gulbis un Artūrs Grīnbergs, 2. pamatskolas komandu trenēs Ingus Jakovičs un Ārons Džonsons, bet 2. vidusskolu trenēs pat trīs treneri – Rihards Lomažs, Kristaps Ķilps un Dāvids Vīksne. Par 4. vidusskolas treneriem kļuva Jānis Bērziņš un Ūsmans Dramē, bet 6. vidusskolā treneru lomu uzņemsies Ronalds Zaķis un Mārcis Vītols.

Šajā sezonā “Basketvīrusa” turnīrā jauniešiem būs iespēja sacensties arī metienu konkursā, veicot metienus no dažādām vietām. Katra skola deleģēs pa vienam savas skolas līderim, priekšsacīkstēs noskaidrojot divus labākos dalībniekus, kuri kvalificēsies finālam.

2018. gada Basketvīrusa turnīrā triumfēja Ventspils valsts 1.ģimnāzijas komanda Inga Jakoviča un Emanuela Ubilla vadībā. Arī karsējmeiteņu konkurencē labākā bija 1. ģimnāzijas komanda.

Noslēgums - 12. aprīlī plkst 12 Basketbola hallē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: