9. martā plkst. 12 Pārventas bibliotēkā norisināsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra organizētās Nacionālās Skaļās lasīšanas Ventspils pilsētas un novada reģionālais fināls, kurā piedalīsies 8 pilsētas un 7 novada skolu audzēkņi.

Līdz šim skolās un dažviet arī bibliotēkās norisinājās Skaļās lasīšanas sacensība, kurā tika noskaidrots katras skolas labākais lasītājs.

9. martā uz finālu ieradīsies Ventspils 1., 2. un Pārventas pamatskolas, Centra sākumskolas, 2., 3., 4. un 6. vidusskolu, kā arī Ances, Popes, Puzes, Tārgales, Zūru pamatskolu un Ugāles, Piltenes vidusskolu audzēkņi, kopā 15 lasītāji, kuriem līdzi ieradīsies arī viņu atbalstītāji.

Pārventas bibliotēkā no 15 dalībniekiem noskaidros to skaļo lasītāju, kurš pārstāvēs Ventspils reģionu Nacionālās Skaļās lasīšanas finālā Rīgā 18. maijā. Arī šogad, tāpat kā pagājušo gadu, Ventspils reģiona uzvarētāju Pārventas bibliotēkā kronēs ar Agneses Kļaviņas darinātu Lasīšanas čempiona kroni, bet pasākuma apmeklētājiem svētku noskaņu radīs Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogs Guntars Freibergs un viņa audzēkņi.

Pērn Ventspils reģionā Skaļās lasīšanas sacensībā iesaistījās 13 skolu audzēkņi. 2018. gadā Ventspils reģiona finālā uzvarētājas kroni ieguva 4. vidusskolas audzēkne Dace Verpakovska un godam pārstāvēja Ventspils reģionu Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības finālā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: