Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīti pirmie mači Latvijas futbola Virslīgā, bet FK Ventspils sezonu sāks svētdien, savā laukumā uzņemot Spartaka futbolistus.

Šajā Virslīgas sezonā spēlēs deviņas komandas – pagājušās sezonas astotniekam Riga FC, Ventspilij, RFS, Liepājai, Spartakam, Jelgavai, Mettai/LU, Valmiera Glass/ViA, pievienojās 1. līgas uzvarētāji daugavpilieši. "Gaidāmā futbola sezona noteikti būs ļoti aizraujoša. Īpaši tādēļ, ka nav iespējams nosaukt ne izteiktu favorītu, ne arī kādu neapšaubāmu pastarīti. Uz vietu labāko trijniekā var pretendēt kā minimums piecas komandas, un tas pats par sevi pasaka daudz,” spriež Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs.

LFF uzņēmusies gaidāmās sezonas tiesnešu un inspektoru darba apmaksu, novirzot čempionāta organizēšanai papildus aptuveni 100 000 eiro. 2020. gada sezonā LFF plāno pilnībā organizēt Virslīgas čempionātu un nodrošināt tā tālāku attīstību.

Viena no galvenajām LFF ilgtermiņa darba prioritātēm ir klubu sacensību reorganizācija, turnīru kvalitātes, kā arī pakāpeniska klubu darba apstākļu uzlabošana. Tas nepieciešams, lai tiem būtu iespējami lielāki resursi, ko veltīt savai stratēģiskajai attīstībai, spēlētāju kvalitātes celšanai un līdzjutēju piesaistīšanai. "LFF, sadarbojoties ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA), saredz milzīgu potenciālu Virslīgas čempionāta kvalitātes celšanai, tādēļ jau tuvākajā nākotnē turnīra organizēšanu plānojam nodrošināt pilnībā federācijas paspārnē. Mums ir iespēja turnīram iedot vēl lielāku pievienoto vērtību un stratēģisko izaugsmi, un šī mērķa labad turpinām darbu, diskutējot ar UEFA par sadarbības modeļiem, kas varētu tikt ieviesti jau tuvākajā laikā," saka Gorkšs.

UEFA ir gatava ieguldīt ievērojamus finansiālos līdzekļus Virslīgas čempionāta izaugsmē – jo īpaši no līdzjutēju piesaistīšanas un zīmola attīstības skatupunkta, kā arī nodrošināt intelektuālo resursu pieejamību gan LFF, gan pašiem Virslīgas klubiem, piesaistot starptautiskus UEFA speciālistus nepieciešamajās jomās.

Arī Ventspils galvenais treneris Dejans Vukičevičs ar prognozēm par gaidāmo sezonu nesteidzas: “To šobrīd nevar pateikt neviens. Bija ļoti liela kustība starp komandām, lielas izmaiņas sastāvos, daudz jaunu spēlētāju, tāpēc šobrīd ir grūti pateikt, kā viss būs. Zinu mūsu mērķus, kā mēs strādājām, ko mēs darām, lai komanda kļūtu arvien labāka. Varu jums apsolīt, ka komanda noskaņota ļoti nopietni, ir labi gatava fiziski un katrā mačā cīnīsies līdz pēdējai sekundei. Personīgi man kļuvis vieglāk, jo čempionātu zinu labāk nekā pirms gada, bet kā viss izvērsīsies, šobrīd pateikt nav iespējams.”  Ventspilnieki sezonas pirmās divas spēles (10. martā ar Spartaku, 31, martā ar Metta/LU) aizvadīs 2. pamatskolas mākslīgā seguma laukumā, bet 10. aprīlī daugavpiliešus jau cer uzņemt Olimpiskā centra Ventspils  stadionā.

Ventspils 1. apļa kalendārs

10.03   13.00   Ventspils – Spartaks
16.03   17.00   Jelgava – Ventspils
31.03   16.00   Ventspils – Metta/LU
06.04   18.00   Valmiera Glass/ViA – Ventspils
10.04   17.00  Ventspils – Daugavpils
14.04   16.00   Riga FC –  Ventspils
24.04   17.30   Ventspils – RFS

Viss Virslīgas spēļu kalendārs un statistika atrodami ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: