Ventspils pilsēta turpina aktīvu darbu pie jaunbūvējamā Zinātnes un Inovāciju centra realizācijas, bet būvdarbus plānots sākt jau šī gada pirmajā pusē.

Lai īstenotu būvniecības ieceri, tuvāko nedēļu laikā tiks izsludināts būvniecības iepirkums teritorijas Rūpniecības ielā 2 labiekārtošanai. Lai sagatavotu un labiekārtotu būvlaukumu Zinātnes un Inovāciju centra būvniecībai, pilsētas koku vainagu kopšanas un koku zāģēšanas darbu laikā jau drīzumā iecerēts veikt būvdarbu realizācijai traucējošo koku nozāģēšanu, kas galvenokārt ir mazvērtīgas papeles, blīgznas un kļavas, kuras ir ieaugušas teritorijas zemākajā reljefa vietā novadgrāvja malā.

Jāpiebilst, ka pēc jaunā centra uzbūvēšanas ieplānoti arī vērienīgi apzaļumošanas darbi. Stādāmie augi ir izvēlēti tā, lai tie būtu piemēroti to augšanas apstākļiem, un būtu iederīgi vietas mērogā un tonālajā teritorijas labiekārtojuma risinājumā. Gar gājēju celiņiem paredzēti 47 Sarkano kļavu stādījumi, ēkas galvenās ieejas kreisajā pusē paredzēti 10 dekoratīvo ābelīšu stādījumi. Stāvlaukuma teritorijā plānots iestādīt 38 Māka ievas, zem tām  veidojot košus krūmu un ziemciešu stādījumus.

Ēkas būvdarbus plānots uzsākt 2019. gada pirmajā pusē, bet Zinātnes un Inovāciju centra  atklāšana šobrīd tiek plānota 2020./2021. gadā. Kopējās projekta izmaksas ir aptuveni 15 miljonus eiro, būvniecībai piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: