Šonedēļ un nākamnedēļ Ventspilī, kā jau ierasts, notiks slāvu gadskārtas svētki Svjatki. Šajā laikā parasti pasniedz dāvanas, pievēršas labdarībai, dalās ar tuviniekiem, dodas ciemos un iepriecina cits citu, toskait – ar savu radošumu un talantu.

Svjatku dienas ilgst no Kristus piedzimšanas līdz Kunga Kristīšanas svētkiem, proti, no 7. līdz 18. janvārim. Šogad, tāpat kā iepriekš, Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācija sadarbībā ar Konsultatīvo padomi mazākumtautību un nepilsoņu jautājumos un ar Ventspils domes finansiālo atbalstu organizē vairākas svētku pasākumus. Piektdien, 11. janvārī, plkst. 19 Pārventas bibliotēkā sāksies Svjatku koncerts. Skatītāji varēs vērot dažādus kolektīvus un izpildītājus, kas dalīsies savā priekā par Kristus piedzimšanu. Par svētku noskaņu pasākumā parūpēsies horeogrāfijas ansambļa Konfeti, kuru vada Ļaļa Basmanova, jaunie un talantīgie izpildītāji. Garīgos dziedājumus izpildīs koris Cantabile (vadītāja Jeļena Vaseva).

Šajos svētkos ierasts svētīt jeb slavēt Kristus piedzimšanu. Bērnu folkloras ansamblis Jurjev deņ no 2. vidusskolas (vadītāji Poļina Turkova un Natālija Jakovļeva) iepazīstinās skatītājus ar šo svētku Krievijas Ziemeļrietumu tradīcijām. No Liepājas ieradīsies Saldus pareizticīgo dievnama mācītāja Aleksandra Platinska muzikālā ģimene.

Tieši pēc nedēļas – piektdien, 18. janvārī – pilsētas Kultūras centrā notiks vēl viens Svjatku pasākums. Viesus šajā pasākumā sagaidīs un izklaidēs Ventspils kolektīvi – teātra studija Mēs no Jaunrades nama, folkloras ansamblis Zdravica (vadītāja Nataļja Cinkmane) un horeogrāfijas ansamblis Konfeti. Par svētku viesiem kļūs ģimenes folkloras ansamblis Berendeika no Rīgas un bērnu horeogrāfijas ansamblis Zadorinka. Abiem vieskolektīviem ir liela dalību pieredze starptautiskos konkursos un festivālos. Koncerta organizatori sola skatītājiem ne tikai interesantu tautas deju, dziesmu un rotaļu programmu, bet arī dalībnieku izjokošanu, zīlēšanu, tradicionālo ieejas biļešu loteriju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: