Turpmāk kosmētiskā iedeguma pakalpojumu drīkstēs sniegt tikai pilngadīgām personām, paredz valdības pieņemtās higiēnas prasības kosmētiskā iedeguma pakalpojuma sniegšanai.

Šobrīd noteikts, ka kosmētiskā iedeguma iegūšanas pakalpojumu var saņemt personas līdz 18 gadu vecumam, uzrādot ģimenes ārsta vai dermatologa izziņu. Tomēr pētījums liecinot, ka tikai 19,6% no 14 līdz 18 gadu veciem skolēniem, kuri lietojuši ultravioletā starojuma iekārtas, ticis prasīts uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

Tāpat speciālistu pieredze liecinot, ka Latvijā nepilngadīgās personas vidēji pirmo reizi izmanto ultravioletā starojuma iekārtas 14,8 gadu vecumā, kas, Veselības ministrijas (VM) ieskatā, ir ļoti augsts rādītājs. Šī iemesla dēļ pieņemts lēmums noteikt, ka kosmētiskā iedeguma pakalpojumu sniedz tikai pilngadīgām personām.

Noteikumos iekļauts pienākums pakalpojuma sniedzējam pirms pakalpojuma sniegšanas pārliecināties par personas vecumu, nepieciešamības gadījumā pieprasot uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, kas saskaņā ar izmaiņām, lai saņemtu pakalpojumu būs jādara, jo pretēji pakalpojuma sniegšanu drīkstēs atteikt.

Tāpat turpmāk kosmētiskā iedeguma pakalpojuma saņēmējiem būs jāaizpilda anketa, apliecinot savu informētību par veselības riskiem, kas saistīti ar pakalpojuma saņemšanu.

Aizpildot anketu, patērētājs nodrošinās pakalpojuma sniedzējam rakstisku informāciju par savu atbilstību pakalpojuma saņemšanai un piekritīs saņemt pakalpojumu, kā arī uzņemsies atbildību, ka apzinās ultravioletā starojuma radītos riskus.

Vienlaikus, lai samazinātu slogu pakalpojumu sniedzējiem, tiek svītrota prasība veikt uzskaiti par pakalpojuma sniegšanas vietas, kā arī iekārtu tīrīšanu un dezinfekciju.

Jaunie noteikumi stāsies spēkā šī gada 1. aprīlī.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Margarieta 16.01.2019, 12:11:56

    Ļoti pareizs lēmums.Sauļoties vislabāk vasarā pie dabīgas saules,ja iespējams,strādājot,nevis dīki guļot pludmalē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: