2018. gads ir aizvadīts Latvijas simtgades noskaņās, sasniedzot kulmināciju Latvijas Republikas Proklamēšanas dienā – 18. novembrī. Ventspilī šajā dienā ikviens aicināts apmeklēt dažādus Latvijas simtgadei veltītus pasākumus un vakarā pulcēties Tilta dārzā, lai kopā baudītu svētku koncertu un uguņošanu.

No plkst. 10 līdz 18 Livonijas ordeņa pils muzejā būs iespēja bez maksas apmeklēt muzeja krājuma izstādi “Latvijas 100 gadi Ventspilī”. Izstāde veltīta pilsētas vēsturei laika posmā no 1918. līdz 2018. gadam kontekstā ar notikumiem Latvijā un pasaulē, 100 ekspozīciju vienībās atainojot Ventspils 100 gadus Latvijas Republikā.

Tāpat ikviens aicināts uz izstādi “Latvijas Bankas zelta kolekcijas monētas 1997-2018 un privātkolekciju eksponāti” izstāžu cikla “Latvijas zelts” ietvaros.

Plkst. 12 Kultūras centrā bez maksas varēs noskatīties Latvijas simtgades kinofilmu “Mērijas ceļojums”. Filma “Mērijas ceļojums” (2018) ir par Mēriju Grīnbergu (1909 – 1975), kura bija latviešu arhivāre un muzejniece. Ievērojama ar to, ka izglābusi Rīgas pilsētas muzeju kolekciju Otrā pasaules kara beigās un nogādājusi to atpakaļ Rīgā.

Plkst. 12 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15 Bērnu parkā “Fantāzija” mazie ventspilnieki ar ģimenēm aicināti uz koncertu ģimenei “Mana mīļā Latvija”. Koncertā piedalīsies popstudija “Jūras akmentiņi” un mūzikas studijas “Mazā Prinča planētas” vokālais ansamblis.

Plkst. 16.30, Teātra namā “Jūras vārti” - Latvijas Republikas neatkarības dienas svētku koncerts. Koncertā piedalās Latvijas radio bigbends, solisti - Kristīne Prauliņa, Renārs Lācis (saksofons) un Radio vokālais trio. Koncerta ieskaņā tiešraidē tiks translēta Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa svinīgā uzruna. Ventspilniekus svētkos sveiks arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Plkst. 18 ap Pasaules Ginesa rekorda sniegpulkstenīšu dobi tiks izvietotas svecītes, iezīmējot Latvijas valsts kontūru un skaitli simts. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja to papildināt ar savu līdzpaņemto svecīti.

Plkst. 18 pie Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas notiks svecīšu Gaismas ceļa izveide.

Plkst. 19 svētku noskaņā ikviens aicināts pulcēties Tilta dārzā, lai baudītu koncertprogrammu “Tev mūžam būt, Latvija!”

Koncerta ieskaņā skanēs liriskās Imanta Kalniņa dziesmas solistes Aleksandras Špicbergas un pavadošās grupas izpildījumā.

Koncerta turpinājumā tiks izpildīti fragmenti no latviešu patriotiskākajiem mūzikliem un rokoperām. Koncertprogrammā piedalīsies Latvijas teātru vadošie aktieri – Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts, Valmieras teātra aktrise Ieva Puķe, kā arī Dailes teātra aktieri Ērika Eglija, Ģirts Ķesteris, Aldis Siliņš un Gints Grāvelis.

Plkst. 20 turpat Tilta dārzā pēc pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga uzrunas būs svētku uguņošana.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Aivars L.S. Jobensrots 16.11.2018, 19:41:30

    Vai,lūdzu,to deputāta Lemberga uzrunu nevarētu iekārtot pirms koncerta-kādos 19.30,piemēram?
    Koncerts solās būt labs,un arī uguņošanu gribētos redzēt,tāpēc nebūtu labi,ja visu vakara pasākumu sabojātu smagos kriminālnoziegumos apsūdzētas personas uzstāšanās.

  • -7
    ^^—^^ 18.11.2018, 13:42:56

    Paldies, es iešu skatīties koncertu un nekādas personas x vai y to neizbojās. Baudīsim svētkus un atstāsim negācijas citām reizēm.

  • -3
    Riebīgais 18.11.2018, 18:36:09

    Vnk kādam atkritenim vajag kautko iedirst stulbu un viņaprāt ļoti svarīgu un citiem nezināmu faktu.

  • 0
    Simia 20.11.2018, 01:14:45

    Svētki pagājuši! Tikai žēl, ka organizatori nav saskaņojuši pareizus darba laikus. Runa ir par izstādi Livonijas Ordeņa pilī. Gan portālā Ventspils. Lv, gan šeit tika pieminēts, ka apmeklēt varēs no plkst. 10 - 18,taču patiesībā, jau bez 15.50,tika paziņots, ka pils slēdzas 16.00.Tā arī izstādi neredzējām, līdz galam. Turklāt, kad bijām tikuši līdz vārtiem tur stāvēja vēl ļoti daudz cilvēku, kuri bija atnākuši, lai tiktu pilī, taču tos neielaida. Kāpēc visur nav vienota informācija?

  • -1
    Ventspils muzejs Projektu nodaļa 21.11.2018, 10:35:39

    Ventspils muzejs atvainojas tiem, kas 18.novembrī nepaspēja bez maksas apmeklēt izstādi “Latvijas 100 gadi Ventspilī” Livonijas ordeņa pilī, jo, savlaicīgi sniedzot informāciju par svētku norisēm, diemžēl netika ņemtas vērā svētku dienu darba laika izmaiņas, kas bija lasāmas muzeja mājas lapā un sociālajos tīklos. Muzeja darbinieki, risinot situāciju, piedāvāja apmeklētājiem arī pēc plkst.16:00 apmeklēt jauno izstādi līdz pat plkst.18.00, ko daudzi izmantoja. Diemžēl atsevišķi apmeklētāji jutās sarūgtināti un devās prom, šo iespēju nesagaidot. Izstādi 18.novembrī apmeklēja vairāk kā 600 interesentu. Vēlreiz atvainojoties par sagādātajām neērtībām, atgādinām, ka izstādes apskate Livonijas ordeņa pilī iespējama no 10:00 -18:00, O.-Sv, ieejas maksa (izstādē) – EUR 1,00; EUR1,50. Informācijai par izstādes bezmaksas apmeklējuma dienām, lūdzu, sekot muzeja mājas lapā http://muzejs.ventspils.lv/ un Facebook kontā Ventspils muzejs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: