Šodien priekšpēdējo pirmā apļa spēli Čempionu līgā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā uzņemot apakšgrupas tabulas kaimiņus no Nizhny Novgorod.

Ventspilniekiem tā būs otrā mājas spēle pēc kārtas, kurai sekos divi mači izbraukumā, tā ka nebūtu nemaz slikti saņemt ceļamaizei uzvaru. Vēl jo vairāk, ja panākums varētu ļaut pirmo reizi šajā sezonā ielēkt labāko četriniekā un pilnīgi noteikti nopietni pretendēt uz vietu tajā.

Ventspilij un Nizhny Novgorod ir pa divām uzvarām, bet tāds sniegums pirmajos piecos mačos bijis arī komandām Anwil un Le Mans. Sliktākie papildrādītāji šajā kompānijā ir kurzemniekiem, kas zaudējuši gan poļiem, gan frančiem, kuri savukārt krituši no krievu rokas. Arī -35 gūto un zaudēto punktu ailītē nav no tiem labākajiem rādītājiem, tā ka, ja vien nevēlamies sev pamatīgi sarežģīt nākotni, pilnīgi noteikti nepieciešams uzvarēt. Protams, pateikt to ir viegli, taču nav arī tā, ka tas nebūtu izdarāms.

Uzvarētajā mačā Vloclavekā Nizhny Novgorod ļoti labi uzkrita tālmetieni, jo mērķī lidoja 12 no 22 trīspunktniekiem, tomēr kopā no tālās distances līdz šim labāk metuši ventspilnieki – 37% pret 32. Arī no citām distancēm Ventspils precizitāte līdz šim bijusi labāka, taču Krievijas klubs labāk cīnījies par atlēkušajām bumbām (31 pret 38) un dalījies ar bumbu (17 piespēles pret 19). Tiesa, pēdējos mačos, pateicoties papildinājumiem sastāvā, cīņu pie groziem izdevies uzlabot, taču uz vidējo rādītāju pamatīgi spiež -20 bumbas mačā ar Murcia. Mazsvarīgs nav arī fakts, ka ventspilnieki līdz šim mazāk kļūdījušies un retāk pārkāpuši noteikumus, taču cits jautājums ir, kā šo pozitīvo statistiku panākt arī mačā pret konkrētu pretinieku – šajā gadījumā Nizhny Novgorod. Pagājušajā spēlē treneri otrajā puslaikā izlēma par labu ļoti minimālai spēlētāju rotācijai, kas tiešām izrādījās pareizā izvēle, taču daudzos mačos uzvarēt šādā veidā diez vai ir iespējams.

Starp citu, Krievijas klubam sezonas sākums zināmā mērā sanācis līdzīgs ventspilniekiem, jo arī to piemeklējusi savainojumu sērga – galvenais cīnītājs pie groziem Vladimirs Dragovičs salauza pirkstu un jau kādu laiku nespēlē, bet oktobra beigās vēdera muskuļa plīsumā iedzīvojās pamata saspēles vadītājs Kendriks Perijs, kurš nebūšot palīgs apmēram mēnesi. Tiesa, pēdējā VTB līgas mačā viņš jau bija pieteikumā (komanda uzvarēja Astanā ar 89:83), bet laukumā nedevās. Tiesa, arvien labāk spēlē sāk iejusties bijušais Dāvja Lejasmeiera komandas biedrs Zviedrijas Kings rindās Kriss Čeropičs, kurš sezonas sākumu izlaida tieši savainojuma dēļ.

Teicami savu iespēju tikt pie lielāka spēles laika pagaidām ir izmantojis cits saspēles vadītājs – Ivans Strebkovs, kurš Čempionu līgā, aizvadot četrus mačus, izcēlies ar 6,8 piespēlēm vidēji mačā, kas ir ceturtais labākais rādītājs visā turnīrā (Ārons Džonsons ar 7,6 dala 2.–3. vietu). Jau minētajā mačā pret Astanu viņš guva 25 punktus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, turklāt tika pie iespējas izpildīt 19 (!) soda metienus, tiesa, mērķī raidīja vien deviņus, lai gan kopumā šajā rādītājā viņam ir pieklājīga statistika.

Iepriekšējā Čempionu līgas spēlē, kurā Nizhny Novgorod savā laukumā ar 85:71 pieveica Le Mans, rezultatīvākos mačus šajā turnīrā aizvadīja gan Čeropičs ar 15 punktiem, gan vēl viens amerikāņu uzbrucējs – Roderiks Odoms, kurš sameta 11. Komandas galvenais treneris ir 47 gadus vecais serbu speciālists Zorans Lukičs, kurš Ņižņijnovgorodā jau strādāja no 2008. līdz 2014. gadam, tad uz sezonu pievienojās Banvit, bet pagājušajā gadā atkal atgriezās Volgas krastos.

Nākamajā nedēļā Ventspils viesos tiksies ar itāļu Avellino, bet vēl pēc nedēļas ar ciemošanos pie Anwil sāksies otrais aplis.

A grupa tabula

V Komanda U Z +/- Pt
1. Murcia 5 1 +60 11
2. Banvit 4 2 +57 10
3. Avellino 4 1 +30 9
4. Anwil 2 4 -11 8
5. Nizhny Novgorod 2 3 -21 7
6. Le Mans 2 3 -30 7
7. Ventspils 2 3 -35 7
8. Ludwigsburg 1 5 -0 7
Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    keda 14.11.2018, 16:28:51

    Tiekamies hallē! BKV!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: