Jau trīs panākumus pēc kārtas LBL2 čempionātā izcīnījuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, pēdējā mačā savā laukumā revanšējoties jelgavniekiem.

Viesos ventspilnieki bija piedzīvojuši zaudējumu ar 60:77, bet mājās padevās labāks mačs. Lielāko daļu pirmās ceturtdaļas vadībā bija viesi, tomēr otrajā priekšā jau izrāvās mājinieki, noslēdzot puslaiku savā labā 49:42. Trešās ceturtdaļas beigās Jelgava tika viena punkta attālumā, tomēr pēdējā sekundē precīzs bija Kristaps Ķilps, panākot 70:67. Jāpiebilst, ka otrais no BK Ventspils palienētais aizsargs Artūrs Grīnbergs jau mača sākumā iedzīvojās savainojumā un spēli neturpināja.

Spraiga cīņa risinājās līdz pat mača beigām, pēdējā minūtē viesi tika līdz -1, bet priekšā VeA sāncenšus nelaida. Jaunie ventspilnieki labi meta soda metienus un cīnījās par atlēkušajām bumbām, tā neļaujot sāncenšiem pacīnīties par uzvaru un svinot panākumu 94:87. Ralfs Lācis guva 16 punktus un savāca septiņas bumbas pie groziem, par punktu mazāk Robertam Smildzējam, bet pa 14 sameta Ķilps, Reinis Krūmiņš (arī 8 atlēkušās bumbas) un Ralfs Ērkšķis. Pirmo maču pēc traumas sadziedēšanas aizvadīja Vlads Mikuļskis, gūstot 12 punktus.

Pirms tam VeA savā laukumā ar 108:61 sagrāva jaunos liepājniekus, bet viesos ar 90:57 – BJBS Rīga. Ar sešām uzvarām deviņos mačos ventspilnieki savā apakšgrupā šobrīd ieņem pirmo vietu, bet tik pat uzvaru tikai mazāk mačos ir arī RSU un Turībai. Jelgavnieki aizvadījuši astoņus mačus un izcīnījuši piecas uzvaras. Nākamā spēle VeA paredzēta 21. novembrī, kad viesos jātiekas ar grupas potenciālajiem līderiem RSU.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: