Divas dienas, 3.oktobrī no plkst.11 Ventspils Augstskolā un 4. oktobrī no plkst. 10 Pārventas bibliotēkā norisināsies konference „Ventspils paralēle VII. Ventspils Latvijas 100 gados”.

Pirms 12 gadiem, 2006. gada septembrī Ventspils bibliotēka un Ventspils Augstskola organizēja pirmo konferenci „Ventspils paralēle”, kas bija veltīta diviem izciliem dzejniekiem - Fricim Dziesmam un Jurim Kronbergam.

Aizsāktā tradīcija reizi divos gados organizēt konferenci veiksmīgi tiek turpināta. Šoruden klausītājus pulcēs jau “Ventspils paralēle VII”, kas veltīta Latvijas simtgadei. Konferences uzmanības centrā - Ventspils pilsētas tautsaimniecības, izglītības un kultūras attīstība, tās izaugsme un skats uz nākotnes perspektīvām.

Konferences pirmajā dienā, 3.oktobrī, par valstiskās apziņas nobriešanas aspektiem

runās Latvijas Radio žurnālists, vēsturnieks Eduards Liniņš, par mākslas ceļiem, kas aizveduši Ventspilī dzimušo gleznotāju Jāni Tīdemani pasaulē, stāstīs režisors Pēteris Krilovs, pārdomās par izglītības un tautsaimniecības procesiem Ventspilī dalīsies VeA vadošais pētnieks, viesprofesors Jānis Vucāns. Ventspils muzeja, Ventspils ģimnāzijas, Rakstnieku un tulkotāju mājas izveide un attīstība būs Armanda Vijupa, Pārslas Kopmanes un Andras Konstes stāstījumu tēma, bet kultūras žurnāliste Inese Lūsiņa runās par reģionālo koncertzāļu attīstības nozīmi. Savukārt pilsētas galvenā arhitekte Daiga Dzedone iezīmēs Ventspils pagātni, šodienu un nākotni.

Pirmās dienas noslēgumā plkst. 19 visi tiek aicināti uz klaviermūzikas koncertu Pārventas bibliotēkā.

Konferences otrajā dienā, 4. oktobrī, Pārventas bibliotēkā ar lasījumiem uzstāsies Ventspils Augstskolas pārstāvji - Tulkošanas studiju fakultātes dekāns, asociētais profesors Dr. philol. Guntars Dreijers, profesors Dr.philol. Jānis Sīlis, Dr. philol. Jānis Veckrācis un Egita Proveja, Mg.philol. Ineta Stadgale, Aiga Veckalne.

Ieeja uz konferenci un koncertu bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: