Aizvadītajā diennaktī, vējam iegriežoties no jūras puses, vēja ātrums sasniedzis pat 29 metrus sekundē. Komunālā pārvalde uz šo brīdi pilsētā konstatējusi ap 30 nolauztu koku, kā arī daudzviet ielu malās vējš norāvis ceļazīmes.

Lai gan spēcīgās vēja brāzmas pamazām sāk atkāpties, komunālie dienesti joprojām cītīgi strādā, lai sakoptu vētras radītās nekārtības pilsētā. Vairākas SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” brigādes, kā arī SIA “Galantus” un SIA “Rivera” jau iepriekšējā vakarā, intensīvi strādājot, operatīvi uzsāka nogāzto koku novākšanu no brauktuvēm un ietvēm.

Pašlaik joprojām notiek gāzto koku un zaru aizvākšana un ceļazīmju atjaunošana.

Iedzīvotāji aicināti ziņot par konstatētām vētras radītām nekārtībām pilsētā, zvanot uz numuru 63624269 vai rakstot uz e-pastu – kom.parvalde@ventspils.lv

Komunālā pārvalde aicina gan gājējus, gan autobraucējus būt saprotošiem un uzmanīgiem. Vēja radītās nekārtības tiks novērstas līdz šīs nedēļas nogalei.

Arī pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi” aicina iedzīvotājus ziņot par vakar, 26. septembrī, vēja radītiem postījumiem daudzdzīvokļu ēkās, zvanot mājas apsaimniekotājam pa tālruni 63622588.

Dzīvojamo māju iedzīvotājiem būtu ieteicams pievērst uzmanību gan ēku siltinātajām fasādēm, jumtiem, notekcaurulēm, gan āra apgaismojumam utt. un novērtēt, vai nav redzamu bojājumu. Tāpat arī būtu vēlams pārbaudīt balkonu dekoratīvo apšuvumu, kas parasti piestiprināts pie koka dēļiem, jo laika apstākļu ietekmē tie pamazām zaudē savu izturību.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Kurzemniece. 27.09.2018, 13:30:27

    Vecs trīsdaļīgs vītols pie vet.laboratorijas Brīvības ielas galā arī sašķēlies.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 27.09.2018, 13:56:04

    Labdien! Paldies par ziņu. Informācija ir nodota atbildīgajiem dienestiem!

  • 0
    Simia 27.09.2018, 16:21:41

    Uz Graudu ielas 2 jauniestāditie vītoli nolauzti, un uz Vidusceļa starp Stabu un Rotas ielu, lielā vītola zari nolūzuši.

  • -1
    sūds 27.09.2018, 22:16:24

    Lielā prospekta "sarkano māju" sētā arī kaut kāds krūms apgāzies.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: