Meža un purva ugunsgrēka dēļ evakuētie Stiklu bērnunama audzēkņi ciematā varētu atgriezties mēneša vidū, informēja Ventspils novada pašvaldība.

Pašlaik teju visi Stiklu ciema iedzīvotāji, kas bija evakuējušies, ir atgriezušies mājās, taču Ances pagastā aizvien uzturas 28 Stiklu bērnunama audzēkņi. Paredzams, ka mēneša vidū viņi varēs atgriezties bērnunama telpās.

Vienlaikus pašvaldībā uzsvēra, ka Stiklu mežs un purvs, kurā plosījās uguns, vēl ilgi būs bīstams, jo tur atrodas krītoši koki un izdegušas bedres. Līdz ar to uzturēšanās ugunsnelaimes vietā nav pieļaujama - tas var būt bīstami dzīvībai un veselībai. Ap mežu un purvu plānots izvietot norādes, kas informēs par bīstamību, un pašu drošības labad pašvaldība aicina iedzīvotājus norādes ņemt vērā.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēks Valdgales kūdras purvā un mežā izcēlās 17. jūlija pievakarē un tā platība aplēsta virs 1000 hektāriem. Dzēšanas darbos tika iesaistīts arī Lietuvas bruņoto spēku helikopters, kā arī Baltkrievijas dienestu helikopters, kurš nu jau ir atgriezies Baltkrievijā, jo purvā vairs nenotiek degšana ar atklātu liesmu. Katru rītu un vakaru ugunsgrēks tiek apsekots un dzēstas kūpošās vietas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: