31. jūlijā plkst.18 Pārventas bibliotēkā, noslēdzot gleznu izstādi „Krasts”, gaidāma tikšanās ar ievērojamo latviešu mākslinieku – marīnistu Robertu Muzi.

Roberts Muzis darbojies visos glezniecības žanros, galvenokārt gleznojot ainavas un klusās dabas eļļas tehnikā, kā arī portretus – viņš gleznojis Latvijas prezidentu Jāņa Čakstes, Gustava Zemgala, Alberta Kvieša, Kārļa Ulmaņa portretus un sadzīves žanra darbus. R. Muzis bijis arī grāmatu ilustrators, tomēr plašāk pazīstams kā portretists un minimālistiskas ainavas meistars. Izstādēs piedalās kopš 1970. gada.

Pārventas bibliotēkā apskatāmajā izstādē „Krasts” iespējams baudīt gleznotāja marīnisma žanra gleznas.

„Kā vairums mākslinieku, arī Roberts Muzis atzīst, ka glezniecības būtība ir krāsa. Turklāt viņš saka, ka pati glezniecība ir absolūts bezizmēra jēdziens, bet tās uzdevums ir paust to, ko var izpaust tikai ar krāsu. Vienkārši motīvi, gandrīz bez detaļām, minimāli izteiksmes līdzekļi. Nekādi gleznieciskie triki, smukumi un uzslāņojumi. Tīra telpa – gaiss.”, tā viņa 2014. gadā izdotā kataloga ievadā raksta mākslas zinātniece Ingrīda Burāne.

Roberts Muzis dzimis 1944. gadā. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Stažējies Pēterburgas Mākslas akadēmijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: