Latvijai tehniskais atbalsts Valdgales kūdras un meža dzēšanas darbos ir akūti nepieciešams, lai gan ir skaidrs, ka savas sarežģītības dēļ Talsu novadā esošo ugunsnelaimi nevarēs nodzēst pat ar 10 helikopteriem, sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

Eklons atzina, ka šobrīd ugunsdzēsējiem ir pietiekams ugunsdzēsības šļūteņu skaits, tomēr pastāv iespēja, ka pienāks brīdis, kad arī ar tām kļūs par maz. Tāpat viņš minēja, ka dzēšanas darbos pietrūkst kvadraciklu.

Šodien Valdgales kūdras ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistīsies viens Baltkrievijas helikopters.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis iepriekš stāstīja, ka Baltkrievijas papildspēki ugunsgrēka dzēšanā tiks piesaistīti, ņemot vērā starp abām valstīm noslēgto civilās aizsardzības līgumu sadarbībā par palīdzības sniegšanu.

Iekšlietu ministrs teica, ka vakar darbu ugunsgrēka teritorijā sāka Lietuvas helikopteri, sniedzot būtisku atbalstu tajās ugunsgrēka vietās, kur glābēji fiziski nevar piekļūt.

Tāpat joprojām tiek gaidīta informācija no citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kuras varētu sniegt palīdzību ugunsgrēka dzēšanā.

Pēc Kozlovska teiktā, ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalās līdz 100 glābējiem, kā arī virs 20 zemessargiem.

Patlaban ugunsgrēka platība aplēsta virs 1000 hektāriem, bet ministrs uzvēra, ka minētā platība nav izdegusi pilnībā, jo ir arī uguns neskartas teritorijas.

"Glābēji ar meža dienesta darbiniekiem un brīvprātīgajiem spēj noturēt perimetru. Arī vakar guvu pārliecību, ka perimetrs tiek nosargāts," sacīja Kozlovskis. Viņš gan atturējās prognozēt, kad ugunsgrēku varētu nodzēst pilnībā.

No satelītiem iegūtā informācija liecina, ka izdeguši 387 hektāri meža, 387,4 hektāri krūmāju un zālāju, kā arī 432,3 hektāri kūdras purva. Visvairāk pēdējā diennaktī pieaugusi izdegusī meža platība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: