Pārventas bibliotēkā noslēdzās Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības Ventspils reģionālais fināls, kurā par uzvarētāju kļuva Ventspils 4. vidusskolas 6. klases skolniece Dace Verpakovska (skolotāja Baiba Ērkšķe). 12. maijā Dace dosies uz Rīgu, lai pārstāvētu Ventspili Skaļās lasīšanas sacensības valsts finālā.

Sacensības dalībniekus Pārventas bibliotēkā vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura, Ventspils Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas direktore Andra Konste, Ventspils Augstskolas bibliotēkas vadītāja Baiba Blumfelde un viesis no Rīgas – izdevniecības „Zvaigzne ABC” redaktore Anda Brazauska.

No 13 dalībniekiem, kuri pārstāvēja gan Ventspils pilsētas, gan novada skolas, 1. vietu Skaļās lasīšanas sacensībā Ventspils reģionālajā finālā ieguva Dace Verpakovska no Ventspils 4. vidusskolas, 2. vietā ierindojās Amanda Ivanova no Ugāles vidusskolas, savukārt 3. vietā – Ventspils 2. pamatskolas skolnieks Gustavs Zviedrītis.

1. vietas ieguvēja Dace Verpakovska, skaļās lasīšanas čempione Ventspils reģionā, tika apbalvota ar īpašu kronīti, kuru gatavoja māksliniece Agnese Kļaviņa. Pasākumā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstājās Mūzikas vidusskolas pedagogs, sitaminstrumentālists Guntars Freibergs ar saviem audzēkņiem.

12. maijā Nacionālajā Skaļās lasīšanas finālā Rīgā katrs reģionālais uzvarētājs lasīs fragmentu no izvēlētās grāmatas un fragmentu no citas, iepriekš nezināmas grāmatas, kas viņam tiks iedota fināla norises rītā. Lasīšanas čempions saņems oficiālu trofeju (ceļojošo kausu) skolai un individuālas balvas. Tāpat Valsts čempions uz gadu tiks iecelts par Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu direktoru – iedvesmotāju.

2017. gada septembrī visā valstī ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra iniciatīvu pirmo reizi Latvijā tika uzsākta Skaļās lasīšanas sacensība 5.-6. klašu skolēnu vidū. Uzsākot šo lasīšanas kampaņu, LNB Bērnu literatūras centrs vēlas pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    tiešām suns 19.03.2018, 14:56:04

    jauks pasakums

  • 0
    Gustavs Zviedrītis 04.03.2021, 14:29:38

    Bija tiešām liels prieks piedalīties! Pat pēc gadiem atceros cik stilīgs pasākums!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: