Komentējot savu izvēli turpmāk startēt zem kādas citas valsts karoga, šorttrekists Roebrto Puķītis uzsvēra, ka šāds lēmums pieņemts, domājot par pašcieņu, nevis lielāka finansējuma saņemšanu.

«Tas ir ilgākā laika posmā pieņemts lēmums. Vairākus mēnešus cerēju, ka kaut kas mainīsies. Iepriekšējā sezonā nestartēju, tāpēc nekādu citu piedāvājumu nevarēja būt, vienīgi runu līmenī. Šogad parādīju pavisam citu sniegumu sacensībās, bet Latvijā tāpat nekas nemainījās, tāpēc arī pieņēmu tādu lēmumu,» stāsta Puķītis.

Puķītis atzīst, ka sportista valsts piederību mainīs, jo viņam ir konflikts ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Aldonu Vrubļevski, kā arī ar Latvijas šorttreka treneri Evitu Krievāni. Pacietības vadzis esot lūzis pēc tam, kad viņš netika iekļauts stafetes komandā Eiropas čempionāta sacensībās, kā arī netika pie trim solītajām distancēm Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

«Divas dienas pirms olimpiskajām spēlēm paziņoja, ka es neslidošu 500 metros, lai gan pirms tam Aldons Vrubļevskis telefoniski apsolīja, ka slidošu visas trīs distances. Tāpat divas nedēļas pirms Eiropas čempionāta runājām, ka varētu kopā slidot stafeti, bet meistarsacīkšu laikā mani neielika komandā,» atklāj Roberto. Krievāne skaidroja, ka Puķītis stafetē netika iekļauts, jo neesot pirms tam ieslidojies kopā ar komandas biedriem. Savukārt olimpiskajās spēlēs viņš nestartēja visās trijās distancēs, jo ceļazīmi bija izcīnījis tikai vienā. Tiesa, tika rasts kopsaucējs un viņš kopā ar Robertu Zvejnieku startēja divās disciplīnās.

Puķītis vēlreiz apstiprina, ka Vrubļevskis viņam solījis vietu visās trijās distancēs: «Ar Aldonu runāju, ka Pasaules kausa posmos no manis var neko negaidīt, jo nebiju startējis iepriekšējo sezonu. Teicu, ka pierādīšu sevi Eiropas čempionātā un olimpiskajās spēlēs. Eiropas čempionātā izcīnīju trešo vietu 1000 metros, tāpat arī pārējās distancēs biju priekšā Zvejniekam. Pateicu, ka jāslido ir labākajam. Tad arī man apsolīja, ka slidošu visas trīs distances. Nezinu, kas īsti notika. Manuprāt, kaut kādas sarunas ar Evitu vai citiem, kuri panāca, ka nestartēšu 500 metros. Pateicu, ka tas nav normāli – katru dienu mainīt domas.»

Nosaucot galvenās priekšrocības, pārstāvot citu valsti, Puķītis vairākkārt minēja cieņu pret viņu kā cilvēku: «Tāpat varu slidot stafetē un cīnīties par augstām vietām, ir labi treniņu apstākļi. Jā, pēc trešās vietas Eiropas čempionātā būtu no Latvijas dabūjis ko vairāk. Tomēr tas nav naudas, bet gan cieņas jautājums.»

Tāpat Puķītis rēķinās, ka, mainot sporta pilsonību, vienu sezonu nāksies iztikt bez augstākā līmeņa sacensībām: «Nākamā sezona man ir jāizlaiž, varēšu startēt tikai 2019. gada septembrī. Potenciālās valstis ir gatavas maksāt par to, ka tikai trenējos. Piedalīties varēšu tikai mazajos mačos, tā ka sacensību prakse būs.»

Viņam esot divi piedāvājumi pārstāvēt citas valstis, no kurām viena ir Itālija, bet otru viņš atteicās nosaukt. Tāpat Puķītis noliedza, ka viens no potenciālajiem galamērķiem ir iepriekš neoficiāli izskanējusī Francija. Pēc iepriekšējās sezonas izlaišanas viņš saņēmis tikai finansējumu no Ventspils pašvaldības, tāpēc šobrīd neesot ko zaudēt:

«Nav jau ko atņemt. Tā kā izpildīju priekšnosacījumus Latvijas Olimpiskās vienības sastāvam, arī to summu, kuru nopelnīju, viņiem man dot nevajadzēs.»

Roberto šobrīd atrodas Latvijā un saceltajai ažiotāžai īpaši nepievērš uzmanību: «Īpaši neklausos, ko citi raksta un runā. Galvenais ir atbalsts no ģimenes un draugiem.»

Lasi vēl

Komentāri (20)

  • -3
    Janis Zvejnieks 13.03.2018, 21:30:25

    nesapratu,kas par ceribu ,ka kautkas mainisies ?tagad visiem bija jamet cepures gaisa un jaklanas,ka Roberto ir atgriezies ? ko biji nopelnijis tur ari pidalijies +vel bonusa 1500m. paskaties kur pasaules kausa rankinga atrodies un tad nolaidisies uz zemes.lai varetu startet 500m vajadzeja sev $o vietu izcinit un tad kadu vainot,tapat nevienam nekas netiek dots. 500m eiropas cempionata (ja kads nezin )specigakie Ungari nepiedalijas un daudziem sportistiem EC bija otr$kirigs ,jo gatavojas olimpiskajam spelem,to nu pat lidzi jutejiem vajadzetu zinat.lai varetu startet stafetes komanda,E.Krievane , tev skaidri un gai$i ir pateikusi, jatrenejas kopa ar Latvijas izlasi. kur problema,lai to nedaritu ?ja kads,kas netrenejas kopa ar Lat. bobsleja izlasi ,izdomatu Sandim pateikt,davai es palidzesu,tu tacu redzi es esmu stiprs, ka doma, kuros krumos ,tiktu aizsutits ? taka neredzu par,ko cepties un par ko justies apbizotam

  • -3
    *** 13.03.2018, 21:59:20

    Nu gan līmenītis, Zvejnieka jk. Man tik nav saprotams- par ko tāda sāpe un šūmēšanās, ka kāds ņem un domā par savu nākotni? Tak katrs dara kā grib!

  • -3
    keda 13.03.2018, 22:00:15

    Šis laikam ir Zvejnieka kungs :)

  • -3
    keda 13.03.2018, 21:59:38

    Oo, otrs no klana klāt :D Tu lasi arī vai tikai klabini ? Nav jēgas ar jūsu ģimeni strīdēties :D Grūti jau ko pārmest, bet aklam nevajag būt.
    Es tikai ceru, ka šī sacelšanās dos kādu labumu LV šorttrekam, kādu pirmā revolūcija īsti nedeva.

  • 0
    Janis Zvejnieks 13.03.2018, 22:20:03

    4noteikumibet dabigi katrs dara ka grib. un ka te viens izteicas (klans) ,nu tad musu klans aizgaja pa Ventspils neuzspiesto celu un pa$i ieguldija lielus lidzeklus, lai klana parstavis varetu startet olimpiskajas speles,tanis distances,ko pats izcinija un nezelotos,ka kautkas nav iedots,kas nepienakas. lai varetu kautko dabut ir jaizpilda priek$noteikumi. $ini gadijuma Latvijas shorttreka izlaseses treneres

  • -3
    keda 13.03.2018, 22:26:25

    Citēju no augstāk minētā teksta: "Ar Aldonu runāju, ka Pasaules kausa posmos no manis var neko negaidīt, jo nebiju startējis iepriekšējo sezonu. Teicu, ka pierādīšu sevi Eiropas čempionātā un olimpiskajās spēlēs. Eiropas čempionātā izcīnīju trešo vietu 1000 metros, tāpat arī pārējās distancēs biju priekšā Zvejniekam. Pateicu, ka jāslido ir labākajam. Tad arī man apsolīja, ka slidošu visas trīs distances."

  • -1
    arcus 14.03.2018, 08:28:02

    Šī ir vecā labā visiem zināmā "zvaigžņu slimība", kas iznīcinājusi ne viena vien sportista karjeru. Tādiem Latvijas izlasē nav vietas.

  • -3
    Guantanamo 14.03.2018, 10:55:48

    Tak pirmoreiz kad ieraudzīju intervijā to Puķīti sapratu, ka nu skolas solā viņš sēdējis ir labi ja pirmās 3 klases...Kurš olimpiādes laikā žurnālistiem stāsta par kaut kādam azartspēlēm? :D

  • -3
    keda 14.03.2018, 11:02:54

    Pilnīgs sviests, goda vārds... Gan jau vispirms bija runa par to, kāpēc veselu sezonu izlaidīs, vai ir truma, vai tās sekas jūt un gan jau tā arī nonāca līdz atkarībai. Ļoti daudz tas pasaka par čali un par to, kā viņš ir mainījies. iespējams, drosme atklāti atzīties tajā arī veicināja drosmi mest šo izaicinājumu un paziņot par aiziešanu no Latvijas šorttreka.

  • -1
    arcus 14.03.2018, 12:59:39

    Lai pats sevi censtos pataisīt par zvaigzni, drosmi nevajag. Vispirms lai pierāda, ka tāds ir un tad cilā galviņu.

  • -1
    *** 14.03.2018, 14:54:24

    Es nesaprotu vienu- par ko tāda ņemšanās? Vai Puķītis Jums ko prasa? Jums skauž, ka ir cilvēki, kuri spēj skaļi atzīt savas kļūdas, kuri spēj mēģināt sasniegt ko vairāk? Viņs tak Jums neko neprasa. Viņš ir gatavs ar savu darbu mēģināt ko sasniegt!

  • -2
    Guantanamo 14.03.2018, 15:15:10

    a ko smirdina ēteru, ja jau neko neprasa

  • -2
    keda 14.03.2018, 15:47:31

    Mazajā piektdienā paņēmis uz krūts?

  • -1
    Guantanamo 14.03.2018, 15:56:41

    Keda - tev kā Ventspils prolembergiskās partijas sludinātājai/-am jau nu vajadzētu piebalsot manam viedoklim, jo Puķītis netieši pasaka, ka Ventspils ar viņam cieņu nav izrādījusi??? a kas par šo sakāms Aivaram?

  • -2
    keda 14.03.2018, 17:27:27

    Tas, ka kāds spēj pozitīvi izteikties par Ventspili, nozīmē, ka viņš ir par partiju? Tiešām šodien nebeidz pārsteigt.
    Un kur tu rāvi, ka Puķitis kaut ko pārmet Ventspilij? Tiešam neesi dzēris? :D Viņš paldies saka ģimenei, draugiem un Ventspilij, tā kā pilnīgi nošāvi garām. Par Aivaru runājot, gan jau izmantos iespēju uzlikt kādiem konkurentiem :D

  • 0
    *** 14.03.2018, 20:04:32

    Kur Jums kāds kaut ko prasa !?

  • 0
    Antonija 14.03.2018, 19:30:43

    Ko Jūs te cepaties!!Katrs LV pilsonis dara kā vēlas.Cik cilvēku ir pieņēmuši citas valsts pilsonību,vai tāpēc jābūt kaut kādi baigie kritēriji.Vienkārši Robis ir nolēmis pievērst sev uzmanību un viss,un mēs baigi visi par to vāvuļojam.Nu beidziet uzķerties uz lētiem pašreklāmas paziņojumiem.

  • -1
    Latvija pāri visām! 14.03.2018, 22:40:56

    Pareizi, ikviens sevi cienošs cilvēks vispirms domā par sevi, ne kaut kādām LOK vai LR.

  • 0
    arcus 17.03.2018, 11:53:21

    Ja gribi būt, vai vismaz uzskati sevi par augstas klases sportistu, tad nevar domāt tikai par sevi.

  • -1
    Latvija pāri visām! 17.03.2018, 16:43:41

    ne jau par valsti vai treneri

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: