28. jūnijā ap plkst. 22 Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Ventspilī, kādā īpašumā notiekot ģimenes konflikts. Likumsargi ieradās notikuma vietā un sastapa tur dzīvojošu precētu pāri. Noskaidrots, ka izsaukumu veica sieviete, būdama alkohola reibumā.

Sieviete neprata paskaidrot, kāpēc izjutusi nepieciešamību veikt nepamatotu izsaukumu, taču neslēpa to, ka vakara gaitā ir lietojusi alkoholiskos dzērienus. Sievietei tika izskaidrots, ka viņas rīcībā ir saskatāms pārkāpums un tiks uzsākts administratīvais process.

Saskaņā ar Administratīvo sodu likums par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, par policijas nepamatotu izsaukšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no 35 līdz 140 eiro.

Valsts policija atgādina, ka operatīvo dienestu izsaukšana paredzēta situācijās, kad ir nepieciešama tūlītēja palīdzība. Valsts un pašvaldības policija uz ģimenes konfliktiem reaģē un attiecas nopietni un, ja pastāv draudi vai tiek nodarīts kaitējums personas veselībai, tad pēc cietušās personas pieteikuma tiek pieņemts lēmums par nošķiršanu, kas nozīmē, ka varmākam ir jāpamet dzīvesvieta.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Eeeeeeeeee 29.06.2021, 22:08:57

    :D :D :D :D :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: