Naktī uz 1. jūliju plkst. 00.17 Ventspils pašvaldības policija saņēma informāciju par to, ka Poruka ielā 2, Bērnu pilsētiņā saldējuma kioskam, iespējams, zādzības rezultātā ir nostrādājusi signalizācija.

Pašvaldības policijai nekavējoties reaģējot un dodoties uz izsaukumu, netālu no notikuma vietas pie pašvaldības policijas patruļekipāžas piesteidzās saldējuma kioska īpašnieks un sniedza informāciju, ka videonovērošanas kameras, kas izvietotas pie saldējuma kiosta piefiksējušas iespējamos zagļus. Aizdomās turamās personas ar Bolt elektroskrejriteņiem devušās no kioska projām pa Vasarnīcu ielu.

Pašvaldības policijas inspektori, dodoties norādītajā virzienā, uz Vasarnīcu ielas ievēroja četras personas uz Bolt elektroskrejriteņiem, kuras, ieraugot, tuvojoties pašvaldības policiju, pameta savus braucamos uz ielas un metās bēgt. Turpat uz Vasarnīcu ielas izdevās aizturēt vienu bēgošo personu, otra persona tika atrasta un aizturēta, pārmeklējot pāri ielai esošo skvēru. Persona bija noslēpusies krūmos. Pārējās divas personas pēc laika atgriezās pie pamestajiem eletroskrejriteņiem un tika aizturētas.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuriem nodotas aizturētās četras personas tālāko procesuālo darbību veikšanai. Aizturētās personas bija četri jaunieši, no kuriem divi bija nepilngadīgi 15 gadus veci jaunieši, bet abi pārējie - 18 un 19 gadus veci jaunieši.

Pašvaldības policija norāda, ka šis notikums ļoti skaidri parāda, cik liela nozīme savu īpašumu aizsardzībai ir videonovērošanas ierīcēm. Tādēļ aicina īpašniekus izvērtēt iespējas normatīvo aktu normu ietvaros uzstādīt videonovērošanas sistēmas, lai pasargātu sev piederošo mantu gan no garnadžiem, gan tiem, kam patīk bojāt citu īpašumus, piemēram, tos apķēpājot ar ''zīmējumiem''.

Pašvaldības policija atgādina, ka nepieciešamības gadījumā ar Valsts policiju iespējams sazināties, zvanot - 110 vai Pašvaldības policijai  -  63680808; 28680808

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Soross 02.07.2021, 20:25:51

    šitādā karstumā vajag diennakts saldējuma kiosku, citādi neatliek nekas cits kā apzagt, jo nopirkt nevar!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: