Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par slepkavību pastiprinošos apstākļos, kur Ventspilī, kādā dzīvoklī sievietei tika nodarīti miesas bojājumi - sistas brūces galvā.

Pagājušā gada 4. augustā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka medicīnas iestādē tika nogādāta aptuveni 90 gadus veca sieviete ar sistām brūcēm galvā. Slimnīcā sievietei tika konstatēts galvaskausa lūzums. Sievietes dzīvību mediķiem neizdevās glābt un naktī no 4. uz 5. augustu sieviete no gūtajām traumām nomira.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un veicot sākotnējās darbības kriminālprocesā, noskaidrots, ka no sievietes dzīvokļa ir pazudis mobilais telefons un nauda. 5. augustā aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts kāds vīrietis, kurš lombardā centās ieķīlāt sievietes mobilo telefonu. Valsts policija lūdza tiesu vīrietim uz izmeklēšanas laiku piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, kas arī tika izdarīts un ir spēkā vēl šobrīd.

Izmeklēšanu kriminālprocesā pārņēma Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas un, turpinot izmeklēšanu, noskaidrots, ka vīrietim, kurš ir sievietes radinieks, izcēlās ar sirmgalvi konflikts, kā rezultātā viņš viņai nodarīja miesas bojājumus - sistas brūces galvā, iespējams, ar āmuru. Vīrietis pēc tam paņēmis sievietes mobilo telefonu un naudu, un aizgājis.

Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Vien aizturēšanas brīdī pie viņa tika atrastas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām un šķidrums ar alkoholam raksturīgu smaku, par ko vīrietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Šobrīd Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par slepkavību, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī un par zādzību nelielā apmērā. Saskaņā ar krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Soda apmēru noteiks tiesa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: