Valsts izglītības satura centrs (VISC) piedāvā 9.klases skolēniem kārtot kombinēto eksāmenu, otrdien video tiešraidē stāstīja VISC vadītājs Guntars Catlaks.

Viņš stāstīja, ka 9. klases skolēniem kombinētā eksāmenā plānots iekļaut uzdevumus mācībvalodā, matemātikā un Latvijas vēsturē. Plānots, ka šis eksāmens rakstiski notiks 16. jūnijā un 17. jūnijā. Tāpat tiks samazināts arī pārbaudes darba apjoms.

Skolēniem būs jākārto arī eksāmens izvēlētajā svešvalodā mutvārdos. Savukārt skolēniem, kuri mācās mazākumtautību izglītības programmās, būs jākārto kombinēts eksāmens latviešu valodā, ko labos centralizēti.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska skaidroja, ka 9. klases kombinētais eksāmens sastāvētu no četrām daļām - latviešu valodas, svešvalodas, matemātikas un vēstures. Tas būtu samazināts gan apjomā, gan, iespējams, arī sarežģītības pakāpē. Drīzumā skolēniem tiks dotas arī konkrētas norādes par to, kā gatavoties šim eksāmenam, solīja ministre.

Šuplinska atzina, ka kombinētais eksāmens gan vēl joprojām neesot akmenī iecirsts, proti, ja Covid-19 dēļ noteiktā ārkārtējā situācija valstī tiks pagarināta arī pēc 12. maijam, tad 9. klases eksāmeni tiks atcelti pilnībā. Ministre piebilda, ka gandrīz nevienā Eiropas Savienības valstī vēl nav skaidrs, kā tiks noslēgts šis mācību gads.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: