Vasaras festivāli, visticamāk, būs jāatceļ, komentējot vairāku koncertu un festivālu organizētāju plānus tos rīkot, preses konferencē prognozēja veselības ministre Ilze Viņķele.

"Negribētu būt tā ne priecīgo ziņu nesēja, tāpēc mēģināšu kombinēt - vasara būs, bet festivāli, visdrīzāk, nebūs," sacīja ministre.

Apmeklētāju drošības dēļ festivāls "Positivus", kam bija jānotiek 17. un 18.jūlijā Salacgrīvā, pārcelts uz 2021. gadu, savā kontā sociālajā tīklā Facebook paziņojis festivāla direktors Ģirts Majors.

Paziņojumā norādīts, ka ārkārtas situācijas laikā pasaule ir pilnībā mainījusies un dažādas grūtības piedzīvo ikkatrs. Tas viss notiekot laikā, kad daļa cilvēku cīnās par līdzcilvēku dzīvību. Majors uzsver, ka paziņojuma rakstīšana ir grūtākais, ko nācies darīt festivāla 15 gadu pastāvēšanas laikā. Biļetes, kas jau ir nopirktas, būs derīgas uz pārcelto festivālu nākamgad, tomēr sīkāku informāciju biļešu īpašniekiem ''Positivus'' organizatori sola izplatīt tuvākajā laikā.

Vienlaikus politiķe atzina, ka par ambulatoro pakalpojumu sniegšanas atsākšanu varēja laicīgāk brīdināt kolēģus, lai gan šāds lēmums savā ziņā varēja būt paredzams, jo ierobežojumi sākotnēji tika noteikti līdz 14. aprīlim.

Viņķele atvainojās universitāšu slimnīcām, kuras pakalpojumu atgriešana varētu apgrūtināt visvairāk.

"Jā, man ir jāatvainojas lielo slimnīcu vadītājiem un arī pacientiem par to ieskriešanās laiku, kas šonedēļ būs, atjaunojot pakalpojumus," sacīja politiķe.

Runājot par iedzīvotāju grupām, kurām tiek veikti Covid-19 testi, ministre sacīja, ka tiek analizēts, cik liels pieprasījums šīm analīzēm ir no tirdzniecības nozares, ģimenes ārstu un sociālās aprūpes centru puses. Netiek izslēgta iespēja paplašināt testējamo grupu sarakstu un, pēc ministres paustā, lēmums varētu tikt pieņemts dažu dienu laikā. Līdz šim jaunas testējamo personu grupas ieviestas teju katru nedēļu, norādīja ministre.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • 0
    еs 21.04.2020, 15:27:00

    Cik festivāliem bija jānotiek Ventspilī 2020.gada vasarā?

  • -2
    SIA "Kurzemes filharmonija" 22.04.2020, 15:49:59

    2020. gada augustā koncertzālē “Latvija” plānoti divi festivāli - mūsdienu ritma mūzikas festivāls “Ventspils Groove” un festivāls “LNSO vasarnīca”. Lēmums par abu festivālu norisi tiks pieņemts, izvērtējot situāciju valstī un pasaulē kopumā.

  • -1
    Ventspils Kultūras centrs 22.04.2020, 16:24:07

    Informējam, ka šīs vasaras sezonā ir plānoti sekojoši Ventspils Kultūras centra organizēti brīvdabas pasākumi - Līgo vakara uzvedums un Jāņu nakts zaļumballe (23. jūnijs), “Ventspils Šlāgerfestivāls” (4. jūlijs), “Baltkrievu kultūras dienas” (3. – 5. jūlijs), “Jūras svētki” (11. jūlijs), Motobraucēju salidojums "Kurland Bike Meet” (17. – 19. jūlijs), “Ventspils Pilsētas svētki” (31. jūlijs – 2. augusts), “Ukraiņu kultūras dienas” (7. – 9. augusts); "Piektdienas vakara pastaiga" (28. augusts); "Senās uguns nakts" (29. augusts).
    Lielākajai daļai šo pasākumu programmas ir jau sagatavotas. Tomēr, sekojot līdzi vispārējai ārkārtas situācijai valstī un pulcēšanās ierobežojumiem, kas varētu tikt pagarināti ilgstošākā laika periodā, pieļaujam, ka plānotie pasākumi varētu nenotikt.

  • -2
    Eeeeeeeeee 21.04.2020, 15:30:24

    Nevajag tos festivālus! Nav ko jauniešiem pieliet mūļus un apreibināties.

    Lai palasa grāmatas, lai palīdz vecvecākiem pa lauku!

  • -8
    Latvija pāri visām! 21.04.2020, 17:26:18

    Tas ir ciliktiesību pārkāpums - liegt jauniešiem pieliet acis un barā lēkāt diezgan drūmas ( kā liecina pētījumi ) garlaicīgas (salīdzinot ar mūs'jaunības ) deju mūzikas pavadībā.

  • -3
    peace 21.04.2020, 21:15:02

    Ē Kurzemniek, Boomeri - Lapčenoks un Eolika pēc Tevis raud.
    Bet piekrītu, ka tas ir sava veida pārkāpums nenodrošināt attiecīgas izklaides iespējas jauniešiem. Mūli pielej, un apreibinās arī bez festivāliem - tik sū*īgi, ka tā nemaksā mūziķiem, darbiniekiem, tirgotājiem......

  • -3
    Latvija pāri visām! 22.04.2020, 00:46:48

    Mans vairāk "Jumpravas" paaudze.)
    Lai arī "Eolika" patīk kā labs pašmāju retro.

  • 0
    Janis 2020 22.04.2020, 10:53:56

    Jumpravu labprāt dzirdētu kādos svētkos. Jubilejas koncerts arēnā bija grandiozs.

  • -2
    Soross 23.04.2020, 14:52:37

    Festivāla "Zobens un Lemess" (notiek Bauskā) organizatori, piemēram, raksta tā:

    Mēs būsim optimisti, jo nekas cits mums neatliek.

    Lūgums, iztiksim bez "ekspertu prognozēm", gaidīsim situācijas attīstību ))

    Arī pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas kultūras pasākumu ierobežojumi, vistcamāk, turpināsies. Tāpat vēl nav skaidrs, kad atvērs robežas, lai varētu ierasties viesmākslinieki un mūzikas cienītāji, arī "Zobens un Lemess 2020" biļešu iepriekšpārdošana ir pilnībā apstājusies.

    1. Organizējam festivāla pārcelšanu uz 7. un 8. augustu. Tā ir vienīgā iespējamā nedēļas nogale šovasar.
    2. Ja apstākļi to neļaus, jūlijā izziņosim festivāla pārcelšanu uz 2021. gada jūniju.

    Iepriekš iegādātās biļetes būs derīgas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: